Cold Brew je trend v kávovém světě

Zdroj: Shutterstock

V posledních několika letech se do popředí prodírá jeden zvláštní trend, a to takzvaná Cold Brew káva. Sice tato metoda přípravy kávy není zcela nová, ale díky unikátním chuťovým vlastnostem a osvěžujícím účinkům se stala velmi oblíbenou, a to zejména v horkých letních měsících. Tak co to vlastně Cold Brew káva je?

Co je to Cold Brew káva?

Cold Brew v překladu znamená studený vývar, což je ve své podstatě proces, při němž se mletá káva louhuje v studené vodě po dobu několika hodin, často 12-24 hodin. Výsledkem pak je silný kávový koncentrát, který se poté může ředit vodou, ledem nebo mlékem podle chuti. Nepotřebujete k tomu kávovar, ale speciální konvici.

Jak se liší od ledové kávy?

Ledová káva není nic jiného než horká káva okamžitě ochlazená ledem, kdežto káva připravená metodou Cold Brew se nikdy nesetká s horkou vodou. Díky tomu má jemnější a sladší chuť a taktéž méně hořkosti.

Výhody Cold Brew kávy

V první řadě je často chválena za svou hladkost a nízkou aciditu. Studené louhování vytváří bohatou, plnou a čistou chuť kávy. Pro ty, kteří trpí žaludečními problémy, je také Cold Brew ideální volbou, a to díky nižšímu obsahu kyselin ve srovnání s tradiční horkou kávou.

Vzhledem k delšímu louhování Cold Brew může obsahovat více kofeinu než klasická káva. Samozřejmě, záleží na poměru vody a kávy a délce louhování. Konvice na kávu vás tedy nadchne po všech stránkách, a navíc výslednou kávu si můžete uschovat do lednice na pozdější použití. V lednici vydrží až několik týdnů, aniž by ztratila svou svěžest a chuť.

Unikátní Cold Brew káva rychle nabírá na popularitě a je způsobem, jak si užít kávu, a to zejména v teplých měsících. Ať už si ji připravujete doma, nebo ji objednáváte v nějaké kavárně, Cold Brew nabízí jedinečný zážitek pro všechny milovníky kávy. Podívejte se na stránku Tescoma, kde najdete konvici i šálky na kávu.

Přidat na Seznam.cz