Co se zbytky ovoce? Zkuste sangríi, dokonale vás osvěží

Zdroj: Shutterstock

Nastalo teplé počasí a vy nevíte, čím se osvěžíte. Kromě nealkoholických nápojů samozřejmě existuje i řada koktejlů s alkoholem. Pokud nevíte, co se zbylým ovocem, jež nestíháte spotřebovat a doma se vám kazí, vyzkoušejte si připravit třeba sangríi, tradiční španělský nápoj oblíbený i u nás.

Na dovolené ve Španělsku si ji dá každý minimálně jednou. Připravit si sangríi ale můžete i u nás. Základními složkami tohoto lahodného alkoholického nápoje jsou červené víno a nakrájené ovoce.

Do posledního kousku

Jahody už se sklízejí, v obchodech se prodávají zralé melouny a vy se doma potýkáte s kily ovoce, které nestíháte sníst.

A přesně to je příležitost k tomu připravit si nápoj, ve kterém zbytky spotřebujete do posledního kousku. U nás se sice sangría sehnat dá, ovšem na tu domácí nic nemá.

Jahody, pomeranče i broskve

Sangría je nápoj, ve kterém spotřebujete prakticky jakékoli ovoce. Ať už budete mít doma jahody, jablka, pomeranče, broskve, nebo třeba později na podzim švestky, můžete je využít.

Na přípravu litrového džbánku nápoje budete potřebovat 0,7 litru červeného vína, citron, pomeranč, skořici, nektarinku, broskev, jablko, nějaký sladký sirup a led. Můžete ale přidat jakékoli další ovoce.

Citron a pomeranč jsou klíčovými složkami. Odšťavněte je a smíchejte šťávu s vínem. Přidejte sirup, vše řádně promíchejte a do džbánku pak nakrájejte větší množství ovoce. Pak už stačí jen nechat nápoj vychladit v lednici.

Pití se podává s ledem, ideálně ještě třeba s mátovými lístky nebo s meduňkou. Je skvělým ochlazením v letních dnech. Dejte ale pozor, ať to s ním především na sluníčku kvůli vyššímu obsahu alkoholu nepřeženete.

Zdroj: Spanish Sabores, A farmgirl’s kitchen, Sally’s Baking Addiction

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz