Aby mohla být plnohodnotnou matkou, musela změnit svůj život. Zakrátko zhubla Hannah Pech 40 kilogramů

Zdroj: Shutterstock

Mnoho lidí si přeje zhubnout, ale jen někteří překonají své návyky a dosáhnou vysněného výsledku. Středoškolská učitelka Hannah Pech dokázala za překvapivě krátkou dobu zhubnout 40 kilogramů.

Jídlem do neštěstí

Hannah Pech z jižní Autrálie již ve 30 letech vážila 111 kilogramů. A s ohledem na její životosprávu se nebylo čemu divit.

Jejím typickým obědem byly buď tři hotdogy, nebo dva masové koláče, po kterých následovala půlka čokolády a litr nealkoholického slazeného nápoje.

Děsivá lékařská diagnóza

Kvůli své váze byla nešťastná, ale chyběla motivace a tzv. „facka“, které by ji donutily ke změně. Probuzení přišlo ve formě lékařské zprávy. Byla jí diagnostikována vysilující forma bolesti zad, a to v pouhých 31 letech.

„Lékař mi předepsal lék, který mi měl pomoci, ale řekl, že pokud ho budu užívat, musí být s mými dětmi přítomna další dospělá osoba, protože lék je vysoce sedativní,“ řekla pro 7News.

Právě sdělení, že by nemohla být plnohodnotnou matkou, přimělo Hannah k razantní změně.
Lékařský recept si připnula na ledničku, a když jí docházelo odhodlání, pohled na něj ji vrátil zpět do neúprosné reality.

Změna stravování

Přihlásila se na měsíční zkušební období do programu The Healthy Mummy – programu na hubnutí, který prostřednictvím své aplikace poskytuje recepty na zdravá jídla a cvičební plány.

Pro lepší představu ukázala příklad týdenního jídelníčku. K snídani si dá espresso koktejl, k obědu lososa se salátem a na večeři jsou v plánu zapečené těstoviny a klobásy se zeleninou. K svačině si vybírá mezi banánem, müsli tyčinkou či cereáliemi.

Odhodlaná matka zhubla za pouhé tři měsíce neuvěřitelných 10 kg, za 12 měsíců dalších 25 kg a za rok pak ještě o pět kilogramů více.

Sportovní nadšení

Po zhubnutí absolvovala maminka tři půlmaratony. V současné době trénuje na svůj první maraton. Dříve měla problém ujít 1 kilometr, teď má v plánu jich 42 uběhnout.

Ve svém týdenním rozvrhu ale nezapomíná ani na odpočinek. V pondělí odpočívá nebo se jde projít či si zaplavat. V úterý vyráží na sedmikilometrový rychlostní běh. Ve středu plave nebo posiluje.

Čtvrtek věnuje odpočinku a poslední den v pracovním týdnu Hannah opět čeká rychlostní běh, tentokrát na osm kilometrů. V sobotu zapojuje do cvičení i děti a v neděli ji místo volna čeká běh na 15 až 18 kilometrů.

Znovu spokojená

Hlavním přínosem pro ni je, že se stala aktivní mámou. Váží 72 kilogramů a přiznává, že si stále ráda dopřeje nějaký ten pamlsek, kousek čokolády, nebo jídlo z fastfoodu. Omezila však množství, a když si dopřeje něco nezdravého, nemučí se výčitkami.

Těm, kteří chtějí zhubnout, radí dnes nadšená sportovkyně, aby začali pomalu, vytvořením jednoduchým návyků. Pro ni byl klíčem k úspěchu nález cvičení, které ji baví a snáze u něj vydrží. O úspěšné proměně životního stylu nejlépe vypovídá nikdy nepoužitý recept na onen lék.

Zdroj: 7news.com.au, dailymail.co.uk
Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz