Věra Mikulcová je slavná česká kulturistka, která si na své postavě velmi zakládá. Samozřejmě tráví hodně času v posilovně, to je ale jenom polovina jejího receptu na úspěch. Důležité je také to, co jí. A její jídelníček obdivuje i modelka Agáta Hanychová.
Mikulcová sdílí recepty na své sociální síti. A právě tam nedávno narazila Hanychová na její vločkovou sekanou, kterou si okamžitě zamilovala.
Jídlo ze 4 surovin
„Skočte si pro poznámkový blok, protože je to děsně složité. Potřebujete vločky, vejce, jakékoli maso a sůl,“ popisuje ve videu Mikulcová. Následně pak ukazuje sekanou čerstvě vytaženou z trouby.
„Milujeme. Fanoušci,“ napsala později Agáta Hanychová, která příspěvek kulturistky sdílela ve svých instagramových stories. Jídlo plné bílkovin, syté, ale zároveň lehké, ji velmi zaujalo.
A není se čemu divit, Věra má pod vlastním příspěvkem plno pozitivních komentářů a zdá se, že si její sekanou vyzkoušelo více lidí.
Podzimní recept
Věra si občas dá ráda také něco sladkého. S příchodem podzimu se rozhodla lidem ukázat, jak ideálně zpracují do sladkých knedlíků švestky.
„Potřebujete jen švestky, krupičku, tvaroh a vejce,“ uvádí ve videu. I tento recept je tak podle všeho velmi jednoduchý. Vaření podle Mikulcové je poměrně zdravé, navíc si s přípravou jídel poradí i kuchařští začátečníci.
Věra na závěr radí přelít knedlíky máslem, zasypat tvarohem, kdo má rád, může si je ještě více pocukrovat. Podle jejích slov to ale není potřeba, i bez cukru si jídlo vychutnáte.
Autor: Šárka Cvrkalová