Při vaření růžičkové kapusty se vyhněte těmto chybám. Pochutnáte si jako nikdy předtím
Rady a tipy

Při vaření růžičkové kapusty se vyhněte těmto chybám. Pochutnáte si jako nikdy předtím

Někdo jí nesnáší, jiný zase miluje. Především děti mají problém s její konzumací a je náročné je přesvědčit, že je plná vitamínů a udělá jim dobře. Možná ale, když se vyhnete těmto chybám při jejím […]

Nakládaná cibule snadno a rychle. Vše, co potřebujete vědět, v několika snadných krocích
Rady a tipy

Nakládaná cibule snadno a rychle. Vše, co potřebujete vědět, v několika snadných krocích

Cibule je základem každé kuchyně. Ať už používáte raději klasickou, nebo červenou, jde o základ téměř každého pokrmu. Kusy cibule se přidávají do sklenic při nakládání okurek či paprik. Nebo se dá cibule naložit i […]

Jíme ho k hranolkům, párkům i na langoších. Pro naše zdraví ale kupovaný kečup není vůbec vhodný
Zajímavosti

Jíme ho k hranolkům, párkům i na langoších. Pro naše zdraví ale kupovaný kečup není vůbec vhodný

Někdo sice nedá dopustit na hořčici, ale většina Čechů dá při grilovačce před různými ochucenými omáčkami přednost klasickému kečupu. A hodí se nejen jako dochucení masa z ohně, ale i k mnoha dalším jídlům. Je […]

Jarní cibulka: Co s ní, aby vydržela dlouho čerstvá a chutná?
Rady a tipy

Jarní cibulka: Co s ní, aby vydržela dlouho čerstvá a chutná?

Jarní cibulka je skvělou náhradou cibule, ať už bílé, nebo červené. Samozřejmě pod maso se hodí nakrájet cibuli velkou, ale jarní cibulka se zelenými listy, které se dají také konzumovat, je ideální třeba na brambory, […]

Artyčok: Opomíjená zelenina, která je chutná a může vám prospět
Zelenina

Artyčok: Opomíjená zelenina, která je chutná a může vám prospět

Artyčok je zelenina, která je pěstována pro své řapíky. Využít lze ovšem i listy či kořen. Všechny tyto části totiž mohou příznivě účinkovat na naše zdraví. Původ artyčoku Artyčok kardový původně pochází z oblasti Středomoří. Jeho […]