Originální využití mléka: Osmažte ho v trojobalu a získejte skvělý dezert
Recepty

Originální využití mléka: Osmažte ho v trojobalu a získejte skvělý dezert

Smažené mléko si získalo pozornost profesionálních i laických kuchařů po celém světě. A proč také ne? Tento jednoduchý dezert s krémovou náplní ve zlatavém křupavém trojobalu je explozí chutí. Smažené mléko má své kořeny v severním Španělsku, […]

kapr
Ryby a mořské plody

Kapra chováme už po několik staletí. Poradíme, jak jej správně připravit na nejočekávanější večeři v roce

Kapr obecný se chová v mnoha variantách a jen v České republice je více než 30 šupinatých a lysých linií. Než se dostane kapr na talíř, trvá to pár let. Po čtyřech letech je jeho hmotnost nad […]

smazeny_syr
Rady a tipy

Připravte si ten nejlepší smažený sýr, který při smažení nevyteče a nebude gumový

Přestože jeden z našich nejslavnějších a mediálně propagovaných kuchařů dostává záchvat, když v jídelním lístku navštívené restaurace najde smažený sýr, toto jednoduché a chutné jídlo zůstává v české gastronomii pevně zakořeněné a lidem se nikdy nepřejí. Smažený sýr […]