Účastníci experimentu pomohli vědcům: Fermentované výrobky mají blahodárný vliv na naše střeva
Zdraví

Účastníci experimentu pomohli vědcům: Fermentované výrobky mají blahodárný vliv na naše střeva

Po tisíce let se různé kultury spoléhaly na kvašení při výrobě chleba a sýrů, uchovávání masa a zeleniny a vylepšování chuti a textury mnoha potravin. Až nyní však vědci objevují, jak moc můžou kvašené výrobky […]

Nové poznatky o střevní mikroflóře, která může ovlivnit zdraví a charakter člověka
Zdraví

Nové poznatky o střevní mikroflóře, která může ovlivnit zdraví a charakter člověka

Podle posledních studií je možné, aby čtyři odlišné rysy, které tvoří osobnost člověka, byly ovlivněny zdravým stavem střevní mikroflóry (biomu). Ve spojitosti s touto vazbou je také možné, že vlivem užívání antibiotik, která ovlivňují střevní […]

Zdravá střeva: Stovky bakterií v našem těle nám nejen pomáhají. Jezte potraviny, které je udrží v rovnováze
Zdraví

Zdravá střeva: Stovky bakterií v našem těle nám nejen pomáhají. Jezte potraviny, které je udrží v rovnováze

V našem těle se nachází stovky bakterií, přičemž převážná většina z nich se vyskytuje právě ve střevech. Společně jsou známé jako střevní mikrobiom a jsou neuvěřitelně důležité pro celkové zdraví. Některé druhy bakterií ve vašich […]