Mravenci jako křupavá pochoutka. Kvůli obsahu vlákniny a minerálních látek se stali i ozdobou pizzy
Ze světa

Mravenci jako křupavá pochoutka. Kvůli obsahu vlákniny a minerálních látek se stali i ozdobou pizzy

Konzumace hmyzu není žádným novodobým výmyslem, ale je součástí lidské kultury od nepaměti. Spolu se sílícím tlakem na udržitelné chování se začíná objevovat i u nás. Možná k nám brzy dorazí i prý velmi lahodní mravenci. […]

Produkce umělého masa čelí mnoha problémům. I v České republice
Maso

Produkce umělého masa čelí mnoha problémům. I v České republice

Rostoucí počet obyvatel, úbytek zemědělské půdy a sílící tlak na snížení produkce oxidu uhličitého jsou hlavními faktory, které hýbají světem kolem výroby umělého masa. Dočkáme se někdy masa z laboratoří? Co je kultivované maso Místo toho, […]

Potraviny budoucnosti: Stop globálnímu oteplování pomocí pojídání hmyzu a kultivace mléka
Zajímavosti

Potraviny budoucnosti: Stop globálnímu oteplování pomocí pojídání hmyzu a kultivace mléka

Výměna živočišných produktů za potraviny budoucnosti, jako je hmyzí protein nebo kultivované mléko, by mohla snížit rychlost globálního oteplování, spotřebu vody nebo rozlohu zemědělské půdy. Výzva pro vědce Vědci použili počítačové simulace k nalezení optimální […]