Jarní závitky: zdravý pokrm z Asie, který si lze připravit na 100 a jeden způsob
Světové pokrmy

Jarní závitky: zdravý pokrm z Asie, který si lze připravit na 100 a jeden způsob

Jarní závitky patří mezi jídla, která se k nám dostala z Asie. Jedná se o velmi chutné jídlo, jež navíc není problematické ani ze zdravotního hlediska. Původ jarních závitků Tento pokrm s největší pravděpodobností pochází z čínské kuchyně. Někdy […]

Lasí: jogurtový nápoj, který osvěží a pomáhá s trávením
Nápoje a alkohol

Lasí: jogurtový nápoj, který osvěží a pomáhá s trávením

Lasí je indický krémový nápoj vyrobený z jogurtu. Lze si přitom jednoduše vyrobit slanou i sladkou variantu, přičemž vás obě mohou osvěžit a zároveň pomoci vašemu zažívání. Původ nápoje lasí Lasí (lassí) je jogurtový nápoj, jehož […]

Černá himalájská sůl
Koření a dochucovadla

Černá sůl: zdravější alternativa běžně používané kuchyňské soli

Černá sůl se stává stále častěji používanou alternativou běžné kuchyňské soli. Nejenže je totiž výrazně zdravější, ale zároveň má velmi specifickou vůni a chuť, a to díky vyššímu obsahu síry. Černá sůl: historie a místo […]

Himálajská sůl: začněte solit zdravě!
Koření a dochucovadla

Himálajská sůl: výrazně zdravější alternativa běžné soli

Himálajská sůl má růžovou barvu, čímž se liší od běžné stolní soli. Tento rozdíl však není ani zdaleka nejpodstatnější. Především je totiž výrazně zdravější, takže pokud ji ještě nepoužíváte, začněte. Himálajská sůl vzniká již 200 […]

bílá a zdravá rýže basmati
Obiloviny

Rýže basmati: „královna vůní“, kterou musíte ochutnat

Rýže provází člověk odedávna a v současné době existuje tisíce a tisíce kulturních forem. Jednou z těch, jež patří mezi nejčastěji doporučované, je dlouhozrnný druh zvaný basmati. Původ basmati a rozšíření do světa Rýže je […]