Bang bang omáčka: Hodí se k masu všeho druhu. Vykouzlíte z ní jednoduchou večeři
Recepty

Bang bang omáčka: Hodí se k masu všeho druhu. Vykouzlíte z ní jednoduchou večeři

Bang bang omáčka je jednou ze základních omáček asijské kuchyně. Používá se při přípravě kuřecího, hovězího i vepřového masa, dochutit s ní můžete ale také krevety. A jak název napovídá, jde o omáčku ostřejší chuti. […]

fondue
Recepty

Fondue chinoise je specialitou čínské kulinářské tradice. Až ho ochutnáte, stane se i tou vaší

V čínských restauracích si lidé tento způsob konzumace masa a zeleniny hodně užívají a okolí stolu je provoněno kořeněným vývarem, který se přímo nekonzumuje, ale tvoří součást jídla. Podobně jako u fondue, které známe, má kotlík […]

Bešamel: Při jeho vaření dělá skoro každý zásadní chyby. Naučte se jej dělat správně
Rady a tipy

Bešamel: Při jeho vaření dělá skoro každý zásadní chyby. Naučte se jej dělat správně

Každá správná hospodyňka už někdy v životě dělala omáčku, které se říká bešamel. Jde o bílou omáčku, která má původ ve francouzské kuchyni a slouží jako základ mnoha jídel. Jenomže většina z nás při její […]