Guinejský pepř: „rajské zrno“ pro nezvykle peprnou chuť jídel
Koření a dochucovadla

Guinejský pepř: „rajské zrno“ pro nezvykle peprnou chuť jídel

Guinejský pepř je koření, o kterém mnoho českých gurmánů zřejmě nikdy neslyšelo. Přesto se jedná o velmi zajímavou kuchyňskou ingredienci. Aframon rajské zrno Aframon rajské zrno (Aframomum melegueta) je rostlina, která roste na západním pobřeží […]

Velmi zdravá hlíva ústričná
Bylinky a rostlinky

Hlíva ústřičná: kulinářský zážitek pro ty, jež vyznávají zdravý životní styl

Hlíva ústřičná patří mezi nejvíce pěstované houby na světě. Není divu. Jedná se o velmi zdravou potravinu, která je odborníky všeobecně doporučována, a navíc si ji lze v kuchyni připravit na mnoho způsobů. Hlíva ústřičná: […]