Z obyčejného chlebu ve vajíčku můžete vykouzlit neobyčejnou večeři. Přidejte si na něj to, co máte rádi

Zdroj: Shutterstock

Když jsem byla malá, chleba ve vajíčku byl jedním z mých nejoblíbenějších jídel, které babička připravovala na večeři. Až později jsem zjistila, že šlo především o praktický způsob, jak se zbavit 3 dny starého chleba, který by se jinak musel vyhodit. Jídlem neplýtvám ani v dospělosti, chléb ve vajíčku jsem se ale naučila dělat trochu vylepšený.

Rozkvedlat v misce pár vajíček, namočit v nich krajíc chleba a ten potom osmažit na oleji, na tom není žádná věda. A už tak je jídlo vynikající. Pokud ale chcete připravit o něco zajímavější večeři, můžete si pokrm značně vylepšit.

Přidejte do vajíčka koření

Když dělám doma chléb ve vajíčku, zásadně do rozklepnutých vajec přidávám nějaké koření. Nejde ale jenom o sůl či pepř. Skvělý je například sušený česnek, cibulový prášek nebo nasekaná pažitka.

To vše dodá opečenému chlebu neobyčejnou chuť. Vhodné také je péct ho místo na oleji na másle. Kromě toho, že bude pokrm zdravější, získá také jemnější chuť a nebude nasáklý olejem.

Vylepšete si chleba ve vajíčku na talíři

I vylepšený chléb ve vajíčku se dá ještě stále vylepšit. Na talíři si ho nazdobte podle toho, jak uznáte za vhodné. Obložte ho jako klasický chléb například šunkou, sýrem či zeleninou.

Já osobně miluji chleba ve vajíčku potřený hořčicí, často si k němu také dělám ještě vajíčko, které vařím zhruba 6 minut, aby byl žloutek po rozkrojení ještě rozteklý.

Jak přesně se rozhodnete jídlo si na talíři dozdobit, je jen na vás. Když se řekne chléb ve vajíčku, představí si většina lidí nudnou večeři. Dokažte ale přátelům, že to nemusí být pravda, a připravte jim pohoštění, na které nezapomenou.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz