Vyzkoušejte vánoční keto štolu Evy Decastelo, po které nepřiberete

Zdroj: Nextfoto

Také už se nemůžete dočkat Vánoc? Všechny ty dobroty, pod kterými se prohýbá celý stůl. Nelze jim odolat, chcete ochutnat od každého trochu a po novém roce se divíte, že nemůžete dopnout oblíbené džíny.

Eva Decastelo je známá tím, že se ráda otužuje v ledové vodě a hlídá si postavu. Našla způsob, jak si o Vánocích dopřát tradiční dobroty, ale zároveň nepřibrat. Vyzkoušejte její zdravý recept na vánoční štolu.

Vánoční dárky kupuje nadvakrát

Vánoční svátky jsou pro mnohé z nás nejkrásnějším obdobím v roce. Těší se na ně nejen děti, ale i dospělí, byť s nimi mají mnoho práce a starostí.

Eva Decastelo patří k těm, kteří se na Vánoce připravují s předstihem. Deník Super odhalil, jaké patálie zažívala Eva loňské Vánoce. Vánoční dárky sice měla nakoupené už v srpnu, ale netušila, že je bude kupovat nadvakrát.

„Ovšem mezitím se zejména dětská přání mění, takže o to, co chtěly v létě, už nemají zájem a přejí si něco jiného. Tak nakupuju dvoufázově,“ přiznala Decastelo deníku Super.

Vánoční štola podle Evy Decastelo

Eva si hlídá svoji štíhlou figuru. Proto jen málokoho překvapí, že se i na Vánoce snaží držet zkrátka. A když už připravuje něco typicky vánočního, snaží se to dělat zdravěji.

Deník Blesk zveřejnil recept na vánoční štolu pod taktovkou Evy Decastelo. Na přípravu potřebujete: 80 g mouky z lněných semínek, 1 balíček prášku do pečiva, 50 g nasekaných mandlí nebo vlašských ořechů, 1 balíček proteinového nápoje s příchutí vanilky, 30 g psyllia, 150 g tučného jogurtu, 4 vajíčka, 6 polévkových lžic xylitolu, žloutek na potření, práškový xylitol na pocukrování a hrst rozinek.

Do misky dejte vejce, přidejte jogurt a xylitol. Promíchejte za pomoci ručního mixéru. Ve druhé misce smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte nasekané mandle či oříšky a promíchejte. Následně smíchejte obě směsi dohromady a těsto nechte chvíli odpočinout.

Plech vyložte pečicím papírem, navlhčete si ruce a z těsta vypracujte štolu. Potřete ji rozšlehaným žloutkem a vložte ji do trouby vyhřáté na 160 °C, kde pečte cca 1 hodinu. Upečenou, ještě teplou štolu posypte práškovým xylitolem.

V čem se liší štola Evy Decastelo od tradiční štoly?

Zejména v tom, že je připravena zdravějším způsobem. Neobsahuje cukr, je bezlepková, ale zato obsahuje hromadu pro tělo důležité vlákniny.

Pokud tedy stejně jako Eva myslíte na svoji figuru a snažíte se v mlsání trochu hlídat, téhle keto štole zaručeně neodoláte.

Zdroj: blesk.cz, super.cz, zivotvcesku.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz