Vyhlášená domácí zmrzlina podle Barbry Streisand

Zdroj: Shutterstock

Kdo by nemiloval zmrzlinu! Pochutnají si na ní malí i velcí. Dokonce i slavné osobnosti sladké dobrotě málokdy dokážou odolat. Důkazem je i americká zpěvačka, filmová a divadelní herečka Barbra Streisand.

Barbra je rozhodně právem označována jako „Queen of the Divas“. Kariérní slávu prožívala šest desetiletí. Má za sebou desítky alb, zahrála si ve slavných rolích na Broadwayi a pro mnoho lidí po celém světě se stala vzorem. Inspirovat se touhle ikonou můžete i vy – přinášíme vám totiž recept na její vyhlášenou domácí zmrzlinu.

Vyzkoušejte domácí zmrzlinu podle Barbry Streisand

Pokud patříte k milovníkům zmrzliny a máte rádi domácí recepty, pak jste tady správně. Zkuste si připravit osvěžující dobrotu pod taktovkou americké hvězdy.

Na zmrzlinu podle Barbry budete potřebovat hrníček plnotučného mléka, hrníček vysokoprocentní smetany ke šlehání, cca 5 kousků marshmallow a lžičku instantní kávy.

Začněte tím, že mléko nalijete do hrnce a přivedete ho k varu. Vhodíte do mléka marshmallow a budete míchat tak dlouho, dokud se bonbony nerozpustí. Poté k směsi přidáte dvě čajové lžičky instantní kávy a dobře promícháte. Odstavíte z plotny a necháte vychladnout.

Mezitím si v misce vyšlehejte smetanu. Přidáte vychlazenou směs, dobře promícháte a vložíte do formy, která vydrží pobyt v mrazáku. Tam na vás bude zmrzlina čekat do druhého dne. Dokonale ztuhne a vy si ji budete moci vychutnat.

Čokoládová poleva navrch

Barbra si na svoji oblíbenou zmrzlinu s chutí dává ještě čokoládovou polevu, i tu si připravuje doma a vy můžete také.

Ve vodní lázni rozpusťte tabulku čokolády, jakmile se čokoláda rozpustí, přidejte jednu až dvě lžíce horké vody a promíchejte, čokoláda bude krásně lesklá.

Pak už jen stačí nabrat zmrzlinu a bohatě ji přelít čokoládovou polevou. Přesně takhle si svoji oblíbenou zmrzlou dobrotu vychutnává hvězdná diva Barbra Streisand.

Zdroj: katiecouric.com, lifehacker.com, cheatsheet.com

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •