Salát vám v lednici vydrží čerstvý i týdny. Musíte jen vědět, jak ho uchovávat

Zdroj: Shutterstock

Nejspíš každému se to někdy stalo. Koupili jsme si v obchodě salát nebo jsme si nějaký vypěstovali na zahradě, zpracovali jsme ho, ale pouze část. Zbytek se logicky uloží do ledničky, aby byl na později. Jenomže obvykle nám zvadne. Jak docílit toho, aby vydržel čerstvý i několik dní?

Ať už si koupíte salát hlávkový, ledový, nebo římský, málokdy se vám podaří ho spotřebovat celý. Jenomže zabalit ho zpět do igelitu a strčit do lednice rozhodně není dobrý nápad.

Čerstvý salát několik dní

Prvním způsobem, jak salát udržet čerstvý několik dní, je jednoduše ho postavit do misky s vodou. Bude si z ní brát vlhkost a živiny a několik dní vám neuvadne.

Nevýhoda je, že v lednici samozřejmě miska zabere hodně místa, a jde tak pouze o proces, kterým salát udržíte čerstvý několik dní. Co ale v případě, že chcete jeho listy používat i za 14 dní?

Uzavřete ho do plastových nádob

Pokud chcete, aby vám salát skutečně vydržel dlouho, je třeba ho nejprve rozlámat na jednotlivé listy a ty omýt a zbavit nečistot. Pak ho nechte několik hodin na utěrce na lince proschnout.

Do plastové krabičky dejte naspod papírový ubrousek, který bude zachycovat přebytečnou vlhkost. Na ubrousek naskládejte několik čistých salátových listů a krabičku uzavřete víčkem.

Pokud neradi používáte v kuchyni plastové nádoby, koupit se samozřejmě dají i skleněné. Salát v uzavřených dózách vydrží i dva týdny krásně čerstvý a křupavý a můžete si ho tak vychutnat, kdykoli se vám zachce.

Zdroj: The Cross Legacy, Cottage Notes

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz