Připravte si tatarák podle Michala Davida. Do receptu přidává tajnou ingredienci

Zdroj: Shutterstock

Když se řekne tatarák, někdo se olízne až za ušima a hned si představí oblíbenou dobrotu, jinému se naopak znechucením zkřiví tvář. Tatarák není pro všechny, avšak je to skvělý pokrm například při setkání s přáteli.

Tataráku neodolá ani zpěvák a hudebník Michal David. Ten dokonce prozradil, že jeho tatarák obdivují všichni jeho přátelé, kteří jej měli možnost ochutnat. Vy teď máte možnost odhalit jeho recept.

Co je vlastně tatarák?

Nejdříve pár slov k tomu, co to ten tatarák vlastně je. Web cojeto.superia.cz tatarák popisuje jako pokrm připravovaný ze syrového hovězího masa. Nejčastěji se používá maso z mladé svíčkové.

To se naškrábe pomocí nože, a vznikne tak jemná směs, která se může ještě jemně namlít. Následně se tatarák ochutí kečupem, solí, pepřem a případně dalším kořením, jak kdo má rád.

Tatarák podle Michala Davida

Každý připravuje tatarák trochu jinak. Podobně to má i Michal David, který se svěřil s tím, že za jeho recept by mu možná mnozí šéfkuchaři asi nepoděkovali. Ba spíše naopak. A jak ho tedy připravuje?

K mletému masu přidá vejce, olej, kečup, trošku hořčice a následně všechny suroviny promíchá. „Promícháme zatím bez koření, aby si to malinko zvyklo na ty ingredience. Nejdříve je lepší maso promíchat jen se žloutkem, aby povolilo,“ vysvětluje ve videu České televize sám Michal David, který se do přípravy tataráku pustil společně s Jiřinou Bohdalovou.

Poté přichází na řadu trocha soli, špetka chilli, mletá červená paprika, drcený kmín, worcester a troška pepře. Opět všechny suroviny promícháme. Do tataráku podle Michala Davida přijde ještě nasekaná cibulka.

Poté Michal vezme do ruky tyčový mixér a všechny suroviny rozmixuje. Následně přichází na řadu jeho tajná ingredience. Jak on sám říká, právě to dělá jeho tatarák tím pravým ořechovým. A co je onou tajnou přísadou? Pravý koňak. Toho přijde do tataráku jen pár kapek.

Michal David shodil několik kilogramů. Jak se mu to podařilo?

Tatarák není zrovna nízkokalorická dobrota. Přesto si na něm zpěvák rád pochutná, a to naprosto bez výčitek. Michal David před nějakým časem viditelně pohubl. Co mu k tomu pomohlo?

Nehledejte za jeho hubnutím žádnou vědu, ani on sám ji nehledal. Zhubnout se mu podařilo díky dodržování kalorického deficitu, který ve výsledku zkrátka zaručeně funguje.

Dodržování kalorického deficitu ale zpěvákovi nebrání v tom, aby si čas od času dopřál něco dobrého. „Piju víno, jím všechno, jen dodržuji hodnoty důležitých složek – bílkovin, sacharidů, tuků a vlákniny. Musí to být spočítaný. Já si zadal 1500 kalorií denně a funguje to,“ svěřil se Michal David deníku Super.

Zdroj: cojeto.superia.cz, ceskatelevize.cz, ahaonline.cz, Super

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz