Croissant máslové pečivo
Pečivo a těstoviny

Croissant: pečivo, které se stále více stává pevnou součástí našich snídaní

S croissanty zahajují den lidé na mnoha místech světa včetně České republiky. Pojďme se tedy podívat do historie tohoto pečiva a řekneme si o něm i spoustu dalších zajímavých informací. Pohled do historie croissantu Možná […]

Vánočka vám už o vánocích nepřijde jako nic výjimečného?
Pečivo a těstoviny

Štóla: chutný vánoční moučník

Vánočka vám už o vánocích nepřijde jako nic výjimečného? Pak letos vyzkoušejte německou štólu. Tento moučník je totiž chuťově výtečný a Vánoce s ním budou zase o něco jiné. Štóla má za sebou dlouhou historii […]

Knäckebrot - křupavý chléb
Pečivo a těstoviny

Knäckebrot: křupavý chléb jako zdravější alternativa bílého pečiva

Knäckebrot je křupavý chléb původem ze Skandinávie, který je trvanlivý a navíc se může jednat o zajímavou součást zdravého životního stylu. Zkuste ho tedy zařadit i do svého jídelníčku. Původ knäckebrotu Ve Švédsku se knäckebrot […]

Pita chléb: tradiční pečivo z Přední Asie
Pečivo a těstoviny

Pita chléb: tradiční pečivo z Přední Asie

Ačkoli Češi nedají dopustit na tradiční bílý chléb, stále častěji se objevují různé alternativy. Jednou z nich je pita, tedy druh (především) pšeničného pečiva, které se připravuje při vysokých teplotách a disponuje kapsou. Jaký je […]

Quiche - tradiční slaný koláč
Pečivo a těstoviny

Quiche: slaný koláč pro masožravce i vegetariány

Quiche (čti kiš) je slaný a snadno připravitelný koláč, který bývá nejčastěji spojován s Francií. Tradičně se připravuje ze smetany a šunky, ale vytvořit si jej lze v bezpočtu variant. Původ koláče quiche je nejistý […]