Pečený pstruh s brambory a zeleninou. Zdravý a rychlý oběd pro milovníky ryb

Zdroj: Archiv redakce Jíme to

V poslední době se snažím jíst zdravě, zároveň si ale ráda dopřávám chutná a sytá jídla, která kombinují velké množství chutí. Vždy jsem milovala zeleninu i ryby. A naštěstí obojí patří k potravinám, které se doporučují při řadě diet. Jedním z mých oblíbených zdravých obědů je pečený pstruh s bramborami.

Jídlo skvěle chutná, je dietní, přesto ale člověka zasytí na dlouhé hodiny. Ideální na něm je i to, že je velmi snadné na přípravu a máte ho hotové do půl hodiny. Vyzkoušejte si ho doma podle mého receptu připravit i vy.

Kombinujte chuti, které máte rádi

Na přípravu pokrmu budete potřebovat jednoho mraženého pstruha, brambory, česnek, máslo, bazalku, sůl, pepř, citron a zeleninu na oblohu podle chuti. Je jen na vás, jak bude nakonec pokrm na talíři vypadat.

Nejprve dejte vařit brambory. Já je vařím ve slupce, chutnají mi tak lépe, pokud ale chcete, můžete je nejprve oškrábat. Pstruha vytáhněte z mrazáku minimálně 2 hodiny před začátkem přípravy oběda.

Potom ho dejte na pekáč na pečicí papír do trouby předehřáté na 180 °C. Pstruh se peče zhruba 20 až 25 minut. Není třeba ho nijak dochucovat, na talíři ho potom přelijete bylinkovým máslem.

Zelenina a bylinkové máslo

Zatímco se pstruh peče a brambory vaří, připravte si bylinkové máslo. Rozpuštěné máslo smíchejte s nasekanou čerstvou bazalkou, solí, pepřem a česnekem podle chuti. Nakonec přidejte několik kapek citronové šťávy.

Podle svého uvážení si potom připravte zeleninu na oblohu. Já mám ráda papriku, rajčata, jarní cibulku a polníček. Můžete ale přidat i okurky nebo třeba ředkvičky, je to zcela na vás.

Nakonec už jen zbývá vše naservírovat na talíř, pstruha přelít máslem, brambory lehce osolit a můžete si dopřát zdravý a sytý oběd. Jen je třeba dávat si dobrý pozor na kosti. Mě osobně to alespoň nutí každé sousto pečlivě rozkousat a jíst pomalu a bez hltání.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz