Ochutnejte křupavé jablečné chipsy. Připravit je zvládnete i doma

Zdroj: Shutterstock

Už vás omrzela klasika v podobě slaných chipsů? Nebo vás prostě jen honí mlsná na něco sladkého, klidně i dokonale křupavého? V každém případě máme výborné řešení, které si okamžitě oblíbíte.

Už jste někdy ochutnali křupavé jablečné chipsy? Pokud ne, je to velká škoda. Jsou dokonale křupavé, krásně sladké, a když budete chtít, mohou příjemně vonět skořicí.

Zdravější způsob, jak zahnat chutě

Koho z nás někdy tzv. nehonila mlsná? Jsou to ty chvíle, kdy máte chuť na něco dobrého. A nejčastěji nás přepadnou večer u televize.

Web Top recepty označuje jablečné chipsy jako zdravější formu mlsání, kdy zaženete chuť na sladké, ale zároveň nebudete mít tak černé svědomí.

Připravit si je zvládnete sami

Dostali jste chuť na jablečné chipsy, které si můžete vychutnat bez větších výčitek? Na jejich přípravu nepotřebujete mnoho ingrediencí.  Vystačíte si se 4 jablíčky, 2 lžičkami mleté skořice, 1 lžící moučkového cukru a ½ lžičkou muškátového oříšku.

Web Testováno na dětech radí k nakrájení jablíček ideálně použít mandolínu. Ne všichni tímto nástrojem disponujeme, proto si lze vystačit s nožem, případně využít pomoci robota.

V misce promíchejte koření, v něm pak obalte plátky jablek a následně plátky jablíček vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 100 °C, kde pečte cca 2 hodiny. Zda jsou plátky hotové, poznáte podle toho, že budou krásně křupavé.

Jablka by v našem jídelníčku neměla chybět

Možná už jste někde zaslechli doporučení, že by se v jídelníčku každého z nás mělo objevit alespoň jedno jablko denně. A teď ruku na srdce… Sníte každý den alespoň jedno jablko? Většina lidí ne.

Web Prima inspirace přitom přináší hned několik zdravotních benefitů tohoto ovoce. Jednak zde mluvíme o dokonalém zdroji vlákniny a vitamínu C. Jablka také obsahují polyfenoly vyskytující se zejména v jeho slupce.

Dalším zdravotním přínosem je obsah důležitých minerálních látek, jako třeba manganu, mědi nebo draslíku. Opomenout nelze pozitivní přínos pro srdce, kdy pravidelná konzumace jablek snižuje riziko vzniku kardiovaskulárního onemocnění.

Zdroj: toprecepty.cz, testovanonadetech.cz, primainspirace.cz, divozenkavkuchyni.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz