Oblíbené koláče Zlaty Adamovské. Zkuste hruškový nebo jablečný dezert podle známé české herečky

Zdroj: Nextfoto.cz

Zlata Adamovská je oblíbená česká herečka, kterou si mnozí diváci spojují zejména se seriálem Ordinace v růžové zahradě, kde už po několikátou sezonu ztvárňuje lékařku Bělu Valšíkovou. Kromě toho, že je to skvělá herečka, je to i správná hospodyňka, která se za plotnou umí otáčet.

Asi jako každá žena má i Zlata Adamovská v rukávu hned několik es v podobě receptů, ke kterým se ráda vrací a které s láskou připravuje rodině. Inspirujte se známou českou herečkou například k přípravě jablečného koláče.

Rodinný koláč s jablky podle Zlaty Adamovské

Snad v každé rodině se najdou recepty, které se dědí z pokolení na pokolení. Herečka Zlata Adamovská je toho zářným příkladem.

Zkuste si podle ní připravit oblíbený jablečný rodinný koláč. Budete potřebovat jedno kilo jablek, která nastrouháte na hrubším struhadle. Do misky poté dejte dva hrníčky polohrubé mouky, půl hrníčku moučkového cukru a půl balíčku prášku do pečiva. Vše důkladně promíchejte.

Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj naneste připravené těsto. Navrch přijde vrstva nastrouhaných jablek. „Rozmíchejte si 4 celá vajíčka v 1 hrnku mléka a touto směsí zalijte rovnoměrně celý pekáč s budoucím koláčem. Zasypte je 2 lžičkami skořice a zbylou směsí mouky a prášku do pečiva,“ radí v postupu receptu web ireceptar.cz.

Poté vše vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut. Hotový jablečný koláč lze podávat jen tak samotný, nebo ho můžete ozdobit šlehačkou.

Zamilujte se i do hruškového koláče, který připravuje známá herečka

Vypadá to tak, že Zlata Adamovská miluje sladké koláče a s chutí je připravuje sobě i své rodině. Nesmí tu proto chybět její recept na hruškový koláč. Jistě si ho zamilujete stejně jako ona.

Potřebujete 500 g hrušek, jedno listové těsto, 150 g cukru, 50 g hladké mouky, 100 ml smetany, 100 ml mléka a dva žloutky. Začněte tím, že hrušky oloupete, nakrájíte a necháte lehce povařit v oslazené vodě. Jak připravit krém? „Mírně svařit cukr, hladkou mouku, smetanu, mléko a žloutky,“ píše web labuznik.cz.

A co dál? Nyní dortovou formu vyložte pečicím papírem a na dno formy pokládejte rozválené listové těsto tak, aby přesahovalo přes okraje formy. Na těsto poté vyskládejte nakrájené hrušky. Zalijte je krémem, přiklopte těstem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C, kde koláč pečte cca 30 minut dozlatova.

Zdroj: ireceptar.cz, labuznik.cz, prima.iprima.cz, prozeny.blesk.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz