Kateřina Brožová se podělila o recept na hovězí roštěnou. Neodolá ani sladkému

katerina_brozova
Zdroj: Nextfoto

Kateřinu Brožovou, která ve svém věku 54 let vypadá stále neskutečně dobře, určitě všichni znáte. Tato česká herečka, jako by se zasekla v čase, od pohledu prostě nestárne. Má nějaké tajemství, které by mohlo za její věčné mládí a krásu? O svém životním stylu mluví často a bývá to jedna z mnoha otázek, které pro ni novináři mají.

Jak se Kateřina udržuje ve formě?

Nedávno takto povyprávěla o své stravě, ale i o tom, jakým způsobem si udržuje postavu pro časopis Sedmička. Prozradila, že rozhodně není zarytá dietářka, jak by si někteří mohli myslet. „Řekla bych, že se úplně nepřejídám, i když někdy jsem toho schopná,“ sdělila se smíchem.

„V mém životě ale vládne nepravidelnost, takže se někdy najím třikrát denně, jindy dvakrát denně, a když je dobré posezení, jsem schopná toho sníst opravdu hodně,“ dodala Kateřina, která stejně jako většina umělců při budování kariéry nemá čas si rozvrhnout režim natolik, aby jedla pravidelně.

„Většinou spíše ale vychutnávám a jím menší porce. Jím úplně všechno. Snažím se to vše dělat nějak přirozeně,“ prozradila ještě tato brilantní herečka, která se sice snaží pravidelně cvičit, nicméně sladkosti si nikdy neodpustí.

„Hřeším často. Mám například hrozně ráda sladké a musím ho mít každý den, dokonce vícekrát. Vyhýbám se tučným dortům, ale sladkosti různého druhu, to je moje,“ svěřila se se svou neřestí Blesku pro ženy.

Dohání to ale pravidelným cvičením, cvičí prý ale pouze cviky na zpevnění postavy. Žádné dlouhé hodiny strávené v posilovně se v jejím případě rozhodně nekonají. Váha se jí nezměnila už spoustu let. „Začala jsem chodit na cvičení EMS, kde vám do těla vlastně pouštějí elektrický proud a vy přitom musíte makat,“ podotkla ještě, že to trvá prý jen 20 minut týdně a podle její zkušenosti to funguje.

Hovězí roštěná podle Brožové

Receptů, které Kateřina Brožová miluje a ráda připravuje, je mnoho. Jeden z nich se rozhodla představit v pořadu Hobby naší doby s Jiřinou Bohdalovou, který pravidelně vysílá Česká televize. Můžete si tak zkusit připravit dušenou hovězí roštěnou s mrkví podle jedné z našich nejkrásnějších hereček.

Na toto jídlo budeme potřebovat: hovězí roštěnou, mrkev, olivový olej, cibuli, provensálské koření, oregano a na dochucení sůl a pepř. Jako přílohu Kateřina zvolila dušenou rýži.

Nejdříve si hovězí maso rozkrájíme na plátky a naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a na něm orestujeme cibulku. Když zesklovatí, podlijeme ji trochou vody a do hrnce si vložíme polovinu plátků masa, posypeme oreganem, poklademe zbytkem masa a navrch nasypeme provensálské koření.

Pod pokličkou dusíme přibližně dvě hodiny do změknutí masa. Když je maso dostatečně měkké, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a ještě chvíli dusíme. Hotové jídlo podáváme s rýží.

Zdroje: Blesk pro ženy, Česká televize, Sedmička

Autor: Denisa Weisová

Přidat na Seznam.cz