Vyzkoušejte čínské nudle podle kuchařky Chili z MasterChefa

nudle
Zdroj: Shutterstock

Toužíte někdy po čínských nudlích jako z asijské restaurace a chcete se je naučit připravovat doma? Tohle přání se rozhodla svým fanouškům splnit Chili Ta Thuy, kterou pravděpodobně znáte z kuchařské soutěže MasterChef nebo ze Survivoru.

Čínské nudle podle Chili

Recept na nudle „lepší než z čínské restaurace“, protože obsahují méně oleje a jedná se tedy o mnohem zdravější verzi, jsme nalezli na jejím instagramu.

Na tuto pochoutku podle Chili budeme potřebovat: 100 gramů pšeničných nudlí, mrkev, půlku cukety, dva stroužky česneku, oloupaný zázvor, půlku chilli papričky, 100 gramů kuřecího masa nebo případně tofu, tři lžíce sójové omáčky, dvě lžíce praženého sezamového oleje, šťávu z půlky pomeranče, lžíci sezamových semínek a hrst koriandru, na dochucení sůl a pepř.

V prvním kroku tohoto jednoduchého receptu si připravíme veškerou zeleninu a maso. Mrkev oloupeme a nakrájíme na proužky. Totéž platí i o cuketě. Maso nakrájíme na kostičky, osušíme a osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Najemno nasekáme česnek, chilli a zázvor. Pokud někdo nemá rád ostré, může z chilli papriček vyškrábat semínka, tím zmírní pikantnost pokrmu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Chili Ta (@chili_tathuy)

Podle návodu na obale uvaříme nudle. Mezitím na pánvi restujeme cibuli až dohněda. Přidáme mrkev, restujeme tři minuty, následně přidáme trojici: česnek, chilli a zázvor. Po dalších dvou minutách přidáváme maso (popřípadě tofu). Následuje cuketa a sezamová semínka. Restujeme přibližně čtyři minuty, dokud nebude vše dostatečně měkké. Poté zakápneme pomerančovou šťávou a zalijeme sójovou omáčkou.

Blížíme se k závěru. Nudle do pánve přihodíme rovnou z vody, ve které se vařily. Díky škrobu obsaženému ve vodě tak zůstanou měkké a nemusíme přidávat hodně oleje. Všechno zamícháme, a ještě minutku povaříme, potom stáhneme pánev z plotýnky a dochucujeme sezamovým olejem a čerstvým koriandrem. Znovu zamícháme a můžeme servírovat. Na talíři dozdobíme ještě sezamovými semínky.

Snad vám recept podle této výjimečné kuchařky zachutná, dobrou chuť.

Zdroj: Instagram Chili Ta Thuy

Autor: Denisa Weisová

Přidat na Seznam.cz