Na silvestra si dopřejte víc než jen obyčejné víno. Překvapte blízké alkoholickými koktejly a zkuste třeba Christmas Fizz

Zdroj: Shutterstock

Pití alkoholu k silvestru patří. Ať už jste doma s rodinou, nebo na nějaké větší párty, rádi si zlepšíte náladu nějakým dobrým nápojem. Pivo, víno a likéry kombinované třeba s colou a džusem jsou klasika. Proč ale nevyzkoušet i něco dalšího?

Silvestr je čekání na příchod nového roku. A ten by se měl slavit ve velkém. Neomezujte se tak na obyčejnou skleničku vína. Kombinujte alkohol s ovocnými džusy a dalšími surovinami a připravte si jeden z následujících drinků.

Cuba Libre

Tento drink je klasika, kterou zvládne připravit i začátečník. Potřebujete na něj pouze 5 centilitrů kvalitního rumu, 12 centilitrů coly, 1 centilitr limetkového sirupu (nebo nakrájenou limetku) a led.

Sklenici do poloviny naplňte ledem, přidejte limetku, vše zalijte rumem a dolijte colou. Drink se pak zdobí limetkou. Chutná především milovníkům sladkých a perlivých nápojů.

Piña Colada

Na přípravu piña colady budete potřebovat 3 centilitry bílého rumu, 3 centilitry kokosového mléka, 9 centilitrů ananasového džusu a sodovku. Vše smíchejte a nalijte do sklenice s medem. Na nealkoholickou verzi místo rumu použijte 10% smetanu.

Bombardino

Bombardino je v podstatě alkoholická ledová káva. Velmi často se připravuje například v barech a hotelech na horách. Potřebovat budete 4 centilitry rumu, 4 centilitry mléka a 1,5 centilitru vaječného koňaku.

Všechny ingredience dejte do rendlíku a zahřejte je na 80 °C. Nesmí se vařit, aby z nich nevyprchal alkohol. Nechte směs vychladnout, nalijte ji do sklenky s ledem a nápoj zdobte šlehačkou a nastrouhanou čokoládou.

Christmas Fizz

Na přípravu tohoto nápoje budete potřebovat 4 centilitry ginu, 10 centilitrů brusinkového džusu a 5 centilitrů suchého vína. Ingredience jednoduše smíchejte a podávejte ozdobené kolečkem pomeranče nebo citronu.

A Long Night in Madrid

Pokud si chcete připravit tento drink, potřebovat budete 4 centilitry kvalitního koňaku, 2 centilitry madeiry, centilitr javorového sirupu, asi 4 střiky oblíbeného bylinného likéru a vaječný bílek.

Všechny suroviny dejte do šejkru a pořádně protřepejte, aby se tekutiny spojily s bílkem. Potom dejte do sklenice led a přes sítko na něj nalijte nápoj. Pití se zdobí hoblinami čokolády nebo skořicí.

Zdroj: Flexinit, Maomai, Novinky, Apetit

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz