Milujete tzatziki? Zkuste jednoduchou pomazánku benedictine

Zdroj: Shutterstock

Pokud máte rádi tzatziki, tuhle pomazánku, která je vynikající na chlebíčky i opečené tousty, si jednoduše zamilujete. Chuťově je totiž salátu z okurek a kopru velmi podobná. A její příprava je snadná.

Kopr je zdravá bylina, která ve spojení s česnekem a okurkami chutná skvěle. Napadlo vás ale někdy, že kromě salátu z něj můžete udělat také vynikající sýrovou pomazánku?

Pomazánka benedictine

Na pomazánku benedictine budete potřebovat tavený sýr, smetanu, okurku, jarní cibulku, sůl, čerstvě mletý pepř a kopr. Některé recepty pro efekt uvádí ještě zelené barvivo, to přidat můžete, ale nemusíte.

Kopr si nasekejte najemno, stejně tak nakrájejte nadrobno jarní cibulku. V misce bylinky smíchejte s taveným sýrem a trochou smetany, nesmí jí ale být příliš, aby nebyla pomazánka moc tekutá.

Na struhadle si najemno nastrouhejte okurku, kterou ke směsi přidáte. Následně pak už jen vše dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat.

Zelené zdobení

Někdo se rozhodne pomazánku doladit zeleným barvivem, jiní pak chlebíčky zdobí dalšími možnými způsoby. K pomazánce se skvěle hodí samozřejmě zdobení snítkou kopru a kouskem okurky.

Využít ale můžete i zelenou papriku nebo třeba petržel. Dalším způsobem, jak lze pokrm podávat, je vydlabanou polovinu papriky naplnit a nahradit tak pečivo.

Ať už se rozhodnete pro kterýkoli způsob, jídlo je osvěžující a v létě potěší vás i vaše hosty. Navíc jsou v něm samé zdravé věci, a vy si tak užijete lahodný pokrm, který navíc udělá vašemu tělu dobře.

Zdroj: The Sounthern Lady Cooks, Taste of Home, Josh Martin Blog

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz