Massaman kari: Kuřecí maso v pikantní kokosové omáčce

Zdroj: Shutterstock

Pokud máte rádi pikantní jídla a pochutnáte si na indické či thajské kuchyni, spojení chilli papriček s kari v pokrmu s názvem massaman kari vás uchvátí. Vyzkoušejte si tento jednoduchý pokrm připravit doma podle následujícího receptu.

Kuřecí kousky v pikantní omáčce patří k nejoblíbenějším pokrmům thajské kuchyně. Obvykle se jídlo konzumuje s bramborami či rýží. Jídlo kombinuje ostré chuti se sladkými a pochutnají si na něm především milovníci netradičních kulinářských zážitků.

Sladké, kyselé i pikantní

Na přípravu massaman kari budete potřebovat 4 kusy horních kuřecích stehen, cibuli, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kari pasty, 400 mililitrů kokosového mléka, celou skořici, hvězdičku badyánu, 2 hřebíčky, sůl, citronovou šťávu, cukr, chilli a lžičku rybí omáčky.

Všechny tyto ingredience dohromady vytvoří zajímavou kombinaci, která bude jemně pálivá, zároveň ale sladká i kyselá, takže ostrou chuť přebije jemnost celé omáčky.

Příprava pokrmu

Kuřecí stehna vykostěte a zbavte kůže. Nakrájejte je na kostičky a společně s cibulí pokrájenou na větší kusy je orestujte na oleji. Jakmile bude maso opečené, přidejte kari pastu. Vše zalijte kokosovým mlékem a přidejte asi půl hrnku vody.

Do omáčky poté přidejte badyán, hřebíček, skořici, chilli a kari. Vše potom asi 20 minut vařte. Omáčka mírně zhoustne, podle potřeby ji můžete naředit vodou. Nakonec přidejte citronovou šťávu a koření podle chuti.

Před samotným podáváním dochuťte massaman kari rybí omáčkou. Pak už jen stačí uvařit rýži či brambory a vše naservírovat na talíř. Pokrm se podává posypaný nasekanou pažitkou či s čerstvými cherry rajčátky.

Zdroj: National Geographic, Bodega Hostels, All Plants

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz