Pečené koleno jako silvestrovská pochoutka. Babica jej předvařuje, Pohlreich radí marinovat
Maso

Pečené koleno jako silvestrovská pochoutka. Babica jej předvařuje, Pohlreich radí marinovat

Na silvestra lidé očekávají cukroví, chlebíčky, chipsy a různé tyčinky. Především pánové ale vědí, že se tenhle den neobejde bez pořádného kusu masa. Připravte si letos na poslední den v roce pečené vepřové koleno. Podává […]

Masové kuličky Lví hlavy: Čínské jídlo, které se podává při slavnostech
Maso

Masové kuličky Lví hlavy: Čínské jídlo, které se podává při slavnostech

Máte rádi masové kuličky? Pokud jste ještě neslyšeli o těch, kterým se jinak říká také Lví hlavy, o hodně přicházíte. Tohle jídlo, které bývá tradičním pokrmem mnoha čínských slavností, si velmi snadno připravíte i doma. […]

Časovaná bomba, nebo luxusní delikatesa? Nekvalitní tatarák může ohrozit lidské zdraví
Maso

Časovaná bomba, nebo luxusní delikatesa? Nekvalitní tatarák může ohrozit lidské zdraví

Tatarák připravený doma nebo v restauraci může být výjimečným chuťovým zážitkem. Ovšem pouze za předpokladu, že spolu s ním nezkonzumujete i nebezpečné bakterie. Hovězí tatarák, známý také jako „tatarský biftek“, je masový pokrm, který se tradičně […]

Den díkůvzdání: Víte, proč se slaví? A zvládli byste upéct dokonalého krocana?
Maso

Den díkůvzdání: Víte, proč se slaví? A zvládli byste upéct dokonalého krocana?

Den díkůvzdání – svátek, který známe z mnoha amerických filmů a seriálů. Víte, proč se vlastně něco podobného slaví? A poradili byste si s přípravou tradičního jídla, kterým je pečený krocan? Den díkůvzdání v USA […]

Babiččina sekaná: Jídlo, které dříve bývalo součástí sváteční tabule
Maso

Babiččina sekaná: Jídlo, které dříve bývalo součástí sváteční tabule

Z luxusního pokrmu, který si mohl málokdo dovolit, se sekaná přesunula na sváteční stoly venkovanů, aby nakonec její pověst pošramotily jídelny. Domácí sekaná ale může být skutečně svátečním jídlem. Sekaná se připravovala již ve středověku, šlo […]

Tradice svatomartinské husy: Peče se i 13 hodin, podává se s knedlíkem a se zelím
Maso

Tradice svatomartinské husy: Peče se i 13 hodin, podává se s knedlíkem a se zelím

Na svatého Martina, který má přijíždět na bílém koni, často očekáváme první sníh. Kromě toho se ale většina z nás těší na tradiční svatomartinské hody, ke kterým patří neodmyslitelně pečená husa. Kde se tradice vzala? […]