Kuře z jednoho plechu: Rychlý a sytý pokrm plný zeleniny

Zdroj: Shutterstock

Tohle jídlo dělávala kdysi moje babička. Vždy, když jsem k ní přijela na návštěvu, čekal mě pokrm na stole, protože věděla, jak moc jsem si ho zamilovala. Časem mě ho naučila a já stejným způsobem takzvané kuře z jednoho plechu připravuji dodnes.

Chuťově je jídlo vynikající, zasytí celou rodinu, jeho příprava přitom není nijak složitá. Stačí jenom smíchat potřebné suroviny a dát je do trouby. Pak už jen počkáte, až bude oběd hotový.

Nakrájet a strčit do trouby. Nic víc

Na přípravu kuřete z jednoho pekáče budete potřebovat 800 gramů brambor, 100 gramů slaniny, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 100 gramů černých oliv, olivový olej, sladkou mletou papriku, sůl, pepř, oregano, 800 gramů kuřecích křídel, stehen a paliček, cuketu, 2 citrony a rajčata.

Pokud některou z výše zmíněných surovin nejíte, jednoduše ji vynechte. Ne každý ocení olivy či cuketu. Přidat naopak můžete další ingredience podle svého uvážení, například kousky dýně či zázvor, stejně tak koření si upravte podle svého.

Jednotlivé ingredience pak stačí jen pokrájet, na pekáč položit nejprve kolečka brambor, na ně maso, přidat promíchanou zeleninu a vše zasypat kořením.

Z jednoho pekáče

Pokrm dejte do trouby předehřáté na 200 °C. Peče se pak asi 45 minut, kontrolujte pravidelně, zda už je maso hotové a zda se brambory nepřipalují.

V případě potřeby je podlijte vodou nebo mlékem, které jim dodá jemnější chuť. Zatímco se pokrm peče, zahrajte si s rodinou nějakou stolní hru, nebo si jděte jednoduše na chvíli odpočinout.

Jídlo se potom podává přímo z pekáče. Ten dejte doprostřed stolu, aby si každý nabral porci podle svého uvážení a sám si vybral, kterou zeleninu na talíři mít chce, a kterou naopak ne.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz