Máslové koláčky podle Bilba Pytlíka: Lahodný dezert, který milují nejen hobiti

Zdroj: Shutterstock

Pokud rádi zkoušíte nové recepty a ještě raději doma vytváříte jídla, kterými se proslavili vaši oblíbení filmoví hrdinové, máme pro vás tip na máslové koláčky Bilba Pytlíka. Ty kromě něj milují také ostatní hobiti, zajisté ale zachutnají i vám.

Hobiti jsou jídlem posedlí. Pro nikoho, kdo viděl Pána prstenů nebo právě Hobita, to není žádá novinka. Hned na začátku příběhu se dozvídáme, že hobiti večeří minimálně dvakrát denně, připomíná Bon Appetit. A velmi rychle dojde také na zmínku o máslových koláčcích.

Vyzkoušejte je i vy

Pokud si připravíte máslové koláčky doma i vy, rychle pochopíte, proč jsou u hobitů tolik oblíbené. Jsou sladké, nadýchané, v puse se rozplývají. A u jednoho nejspíš neskončíte, protože jejich konzumace je návyková.

Na jejich přípravu budete potřebovat 2 šálky mouky, prášek do pečiva, lžičku soli, 3 lžíce cukru, 4 lžíce studeného másla, půl šálku smetany, 1 vajíčko, půl šálku rybízu a hrst rozinek.

Dokonalé hobití sušenky

V míse nejprve smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a studené máslo. Vše míchejte tak dlouho, dokud nevznikne drobenka. Do té potom přidejte rybíz a rozinky.

Vajíčko a vejce vyšlehejte v pěnu, kterou pak přidejte do těsta. Následně ho zpracovávejte tak dlouho, až vám vznikne hladká tuhá hmota. Tu vyklopte na pomoučněnou plochu, odtrhávejte z ní kousky těsta a tvarujte je do větších bulek.

Koláčky dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozpuštěným máslem a pečte na 180 °C zhruba 20 až 25 minut. Nejlépe chutnají ještě teplé, vynikající jsou ale i za studena.

Zdroj: Feast of Starlight, YouTube, Kitchen Overlord, Bon Appetit

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz