Lenivý Napoleonův dort: Nepečený moučník, který vás ohromí

Zdroj: Shutterstock

Ozvala se vám nečekaná návštěva a vy nemáte moc času na přípravu pečeného moučníku? Chcete své hosty pohostit něčím dobrým na zub, ale zároveň si nemůžete dovolit stát dlouhé hodiny u sporáku? Ještě, než začnete propadat panice, vytáhněte z rukávu eso v podobě geniálního nepečeného Napoleonova dortu.

Že tento recept neznáte? To vůbec nevadí! Přinášíme vám ho v dnešním článku a jsme si jisti, že vás zaručeně nadchne.

Nepečený Napoleonův dort

Tento dezert je nejen snadný na přípravu, ale zároveň tak dobrý, že během krátké chvíle zmizí do posledního drobečku. Zachutná vám nejen lahodný žloutkový krém, ale také sladké sušenky. Jakmile ho jednou ochutnáte, naprosto mu propadnete.

Dort zvaný lenivý Napoleon

Už jste někdy slyšeli o dortu, kterému se přezdívá lenivý Napoleon? Pokud ne, určitě vám hlavou proběhla otázka, proč se mu říká právě lenivý. Vysvětlení je v tomto případě opravdu prosté – tajemství se podle webu iReceptář skrývá v jednoduchosti přípravy sladkého moučníku. Skvělé na tom je, že jeho příprava je naprosto banální, proto si s ní poradí i úplný začátečník.

Třešničkou na dortu je potom fakt, že dort zvaný lenivý Napoleon připravíte během chvilky, protože se nepeče. Stane se tak skvělou záchranou pro případy, kdy se návštěva objeví za dveřmi a vy ji budete chtít něčím dobrým pohostit.

Zkuste si ho připravit i vy

Tomuto dezertu zaručeně neodoláte. Na jeho přípravu potřebujete: 800 gramů máslových sušenek, 150 gramů másla, jeden litr mléka, šest polévkových lžic hladké mouky, balíček vanilkového cukru, půl hrníčku krupicového cukru a čtyři vajíčka.

Mouku, vanilkový i krupicový cukr a vajíčka dejte do mísy, kde vytvořte hladké jednolité těsto. Poté přilijte část mléka, kterou vmíchejte do těsta. Zbytek mléka nalijte do hrnce, který postavte na sporák, a nechte trochu zahřát. Jakmile se mléko zahřeje, přidejte do něho směs z mouky, cukru a vajec.

Míchejte na mírném stupni až do chvíle, kdy směs zhoustne do konzistence pudinku. Poté odstavte ze sporáku a nechte vychladnout. Ještě do teplého krému pokrájejte 150 gramů másla a vše důkladně promíchejte, aby se máslo dokonale rozpustilo.

Vezměte si formu, kterou potřete tenkou vrstvou připraveného krému. Následně na dno formy naskládejte vrstvu máslových sušenek a dostatečně ji potřete krémem. Tento postup opakujte a vytvořte alespoň pět až šest vrstev sušenek.

Několik sušenek je potřeba nadrtit nebo nastrouhat, protože poslední patro lenivého Napoleonova dortu je tvořeno krémem posypaným drcenými sušenkami. Před podáváním doporučujeme nechat dort vychladit a ztuhnout v lednici.

Zdroj: iReceptar.cz, toprecepty.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz