Krucánky: Sladkou laskominu s vanilkovou chutí musíte zkusit. Budou vmžiku pryč

Zdroj: Shutterstock

Pokud přemýšlíte nad snadným a rychlým receptem, kterým potěšíte své hosty, krucánky jsou určitě skvělou volbou. Zvláště pokud máte na návštěvě děti. Sladké vanilkové laskominy ale jistě ocení i dospělí.

Krucánky se svým způsobem podobají velikonočnímu cukroví boží milosti. Na rozdíl od toho se ale konzumují po celý rok. Připravte se, že jakmile je doma připravíte, budou vmžiku pryč.

Vanilkové potěšení

Chutnají po vanilce a cukru. Jsou sice kaloricky poměrně bohaté, člověk by si ale jednou za čas měl dovolit zhřešit. Jejich příprava je tak snadná, že je ovšem budete chtít dělat každý den.

Na krucánky budete potřebovat 250 gramů hladké mouky, 40 gramů kukuřičného škrobu, 10 gramů moučkového cukru, vejce, špetku soli, jedlou sodu, olej, 100 mililitrů suchého bílého vína, citronovou kůru, olej na smažení a moučkový cukr s vanilkou na obalení.

Příprava pečiva

Nejprve smíchejte mouku s kukuřičným škrobem, jedlou sodou a cukrem. Vše zamíchejte a následně do směsi přidejte vajíčko, citronovou kůru, víno a olej.

Vypracujte hladké nelepivé těsto. Můžete v robotu, jde to ale i rukama. Bochánek zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odležet v lednici. Následně těsto vyválejte do tenka, nakrájejte na proužky a do každého udělejte řez.

Pak vždy konec těsta protáhněte zářezem uprostřed, aby vám vznikl pro krucánky typický tvar. Následně je smažte v oleji, poté ještě teplé obalujte ve směsi cukru s vanilkou. Podávejte je ještě teplé, velmi chutné jsou ale i za studena.

Zdroj: Česká televize, Top recepty

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz