Dorazila nečekaná návštěva? Připravte jí zmrzlinové sendviče

Zdroj: Shutterstock

Zmrzlinu si sice spojujeme hlavně s létem, ovšem ani zima na její lahodné chuti neubere. A pokud ji ještě naservírujete mezi dvěma sušenkami, máte neodolatelné a zároveň rychlé pohoštění (nejen) pro nečekané návštěvy.

Pokud vás bude tlačit čas nebo se vám nebude chtít vyrábět vlastní sušenky a zmrzlinu, můžete samozřejmě obojí koupit. Vaši oblíbenou zmrzlinu rozetřete na jednu sušenku (může být kulovitého tvaru, ale třeba i obdélníkového), přiklopte druhou sušenkou, stiskněte, aby se zmrzlina dostala až ke krajům, a přebytečnou zmrzlinu setřete stěrkou.

Pokud však chcete zmrzlinový sendvič dotáhnout k dokonalosti, můžete si sušenky i zmrzlinu poměrně snadno vyrobit doma. A hotový zmrzlinový sendvič můžete obalit třeba v drcených oříšcích nebo nastrouhaném kokosu.

Recept na kakaové sušenky

Pokud se rozhodnete pro pracnější, ale chutnější domácí sušenky, můžete si vybírat mezi spoustou sušenkových receptů. Tento recept na kakaové sušenky vychází z webu Kupi. Na cca 10 sušenek si připravte 225 g másla, 200 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, 100 g kakaa, 60 g škrobu, 2 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1 lžičku prášku do pečiva.

V míse smíchejte mouku, sůl, kakao, škrob a prášek do pečiva. V další míse vyšlehejte máslo s cukrem a postupně přišlehejte vejce s vanilkovým extraktem. Do vyšlehaných vajec přidejte moučnou směs a vypracujte těsto, které dejte na 30 minut do lednice. Vychlazené těsto vyválejte a vykrájejte z něj stejně velké obdélníky.

Vyložte plech pečicím papírem, vyskládejte na něj sušenky a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 až 10 minut.

Recept na čokoládovou zmrzlinu

Jednoduchý recept na čokoládovou zmrzlinu najdete třeba na webu Miluji zmrzlinu. Potřebovat na ni budete 110 g holandského kakaa, 250 g cukru krystal, 375 ml plnotučného mléka, 800 ml smetany ke šlehání a 2 lžíce vanilkového extraktu.

V míse smíchejte cukr a kakao, přilijte smetanu a prošlehejte. Dále přilijte mléko, vanilkový extrakt a směs buď přelijte do zmrzlinovače, nebo dejte zmrznout do mrazáku, a nezapomeňte promíchávat, aby se vám ve zmrzlině nevytvořily krystalky.

Poté už jen sušenky naplňte zmrzlinou a můžete podávat.

Zdroj: Miluji zmrzlinu, Kupi, Prima Inspirace

Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz