Domácí dětský punč zahřeje i ty nejmenší. Chutná skvěle a není v něm ani kapička alkoholu

Zdroj: Shutterstock

Také si třeba na vánočních trzích s chutí vychutnáte tradiční punč? Možná už jste někdy byli vystaveni situaci, kdy od vás vaše děti chtěli ochutnat. To ale nelze, protože v klasickém punči nechybí alkohol.

Děti o tuhle typicky vánoční pochoutku připravit nemusíte. Stačí jim připravit stejně tak lahodou verzi, akorát bez alkoholu.

Punč k Vánocům patří

Když si představíte typickou vánoční atmosféru, určitě vám na mysl nepřijde jen sladké cukroví nebo filmy s vánoční tematikou, ale také punč.

Jde o hřejivý nápoj, který dokáže zalít tělo příjemným teplem nejen venku na trzích, ale klidně i doma, kde si jej můžete poměrně snadno připravit.

Většinou si punč vychutnávají jen dospělí – tedy samozřejmě tradiční verzi s alkoholem. Pokud svým dětem chcete tuhle laskominu dopřát, můžete.

Punč pro děti bez kapky alkoholu

Web Abeceda Zahrady radí připravit dětem dokonalý punč z 250 ml jablečného moštu či džusu, 250 ml pomerančového džusu, 250 ml višňového džusu, 250 ml vody, 2 sáčků ovocného čaje a šťávy z jednoho citronu.

Dále budete potřebovat ještě dvě jablka, dvě mandarinky, rozinky, 2 až 3 svitky skořice, cca 10 hřebíčků, 2 badyány a med na doslazení.

Postup přípravy lahodného dětského punče

Začněte tím, že jablka nakrájíte na kostky či na plátky včetně slupky. Pomeranč dobře omyjte a nakrájejte jej včetně slupky na plátky. Mandarinku oloupejte a rozdělte na jednotlivé měsíčky.

Ovoce vložte do hrnce, zalijte džusy a přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, stáhněte teplotu na minimum. Přidejte čaj a horkou vodu, poté rozinky a celé koření.

Vyčkejte, dokud ovoce nezměkne, poté hrnec odstavte z plotny a jeho obsah nechte trochu vystydnout. Dochuťte citronovou šťávou a medem.

Dětský vánoční punč z šípkového čaje

Dětský punč se dá připravit na vícero chutných způsobů, například podle webu Top Recepty také z šípkového čaje. Na jeho přípravu jsou potřeba 4 sáčky šípkového čaje, 500 ml vody, 200 ml pomerančového džusu, šťáva z citronu a 4 lžíce tekutého medu.

Sáčky s čajem přelijte vroucí vodou, zakryjte je a nechte 10 minut louhovat. Poté sáčky vyjměte, přilijte džus, citronovou šťávu a doslaďte medem.

Zdroj: abecedazahrady.dama.cz, toprecepty.cz, Apetitonline.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz