Chřest: Potravina, která zatočí s kocovinou a chutná skvěle. Prozradíme vám, jak si ji připravit

Zdroj: Shutterstock

Snad úplně každý den se na internetu objeví člověk, který představí zajímavý fakt, který všem změní život. Nedávno se na oblíbené internetové platformě objevila informace o chřestu, který má údajně pomáhat s kocovinou.

Zdá se, že uživatelé sociální sítě TikTok věří, že chřest může pomoci při kocovině, protože minerály a aminokyseliny obsažené v této zelenině pomáhají chránit játra před toxiny a enzymy a údajně pomáhají rozkládat alkohol v těle.

Zatočí s kocovinou?

„Pokud se ocitnete v situaci, kdy vám není dobře kvůli konzumaci alkoholu, přidáním chřestu na talíř ničemu neuškodíte. Konzumace chřestu nemá žádnou nevýhodu, pokud nejste alergičtí,“ uvedla výživová poradkyně Serena Poon pro magazín Delish.

Přestože má chřest své výhody, nejlepším způsobem, jak se vyhnout kocovině, je dodržovat pitný režim. Kocovině můžete předejít tím, že budete již v průběhu konzumace alkoholu pít velké množství vody.

Výživová poradkyně dodává, že pokud skončíte s pitím alespoň tři nebo čtyři hodiny před spaním, budete mít lepší spánek. Den po pití alkoholu je důležité tělo hydratovat a zajistit přísun sodíku, hořčíku a draslíku.

Samotný alkohol se zpracovává v játrech a konzumace potravin podporujících játra, jako je zelenina a ovoce bohaté na antioxidanty, extra panenský olivový olej a káva, vám může pomoci s nepříjemným ránem.

Recept na rychlý oběd

Tento trend na sociální síti TikTok můžeme prohlásit za pouze částečně účinný. Zatímco vám může chřest pomoci cítit se lépe po dlouhé noci pití, je jen jedna věc, kterou můžete udělat, abyste se vyhnuli kocovině.

Tou nejlepší věcí je pít dostatečné množství vody po celý den. Letní dny pro vás tak budou mnohem příjemnější a vy se nebudete cítit naprosto zničení.

A pokud nevíte, jak si připravit chřest, aby byl co nejchutnější, prozradíme vám velice jednoduchý recept.

Předehřejte troubu na dvě stupňů celsia. Chřest vložte do zapékací mísy a pokapejte olivovým olejem. Hned poté chřest posypte parmezánem, česnekem, solí a pepřem. Pečte v předehřáté troubě do měkka po dobu patnácti minut. Těsně před podáváním pokrm polijte citronovou šťávou.

Autor: Pavel Světlý

Přidat na Seznam.cz
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Diskuze k článku

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*