Chow mein: Smažené nudle s hovězím masem

Zdroj: Shutterstock

Asijská jídla jsem měla ráda vždycky. Jedním z nejčastějších pokrmů, který doma připravuji, jsou nudle chow mein. Jde o jídlo, ve kterém jsou těstoviny kombinovány s hovězím masem a zeleninou. Každý je připravuje trochu jinak, já vám ale nyní představím svůj recept.

Kdybyste zašli na jídlo do jedné restaurace a poté do druhé, pravděpodobně by v každém případě bylo trochu jiné. Základ je vždy stejný, do jídla si ale můžete podle své chuti přidat to, co máte rádi.

I můj recept je tedy spíše inspirací a není třeba se ho striktně držet. Pokud máte rádi ostré, přidejte chilli více, pokud nikoli, dejte ho do nudlí méně. A to samé platí i s dalšími ingrediencemi.

Příprava surovin

Na přípravu chow mein budete potřebovat 300 gramů hovězího masa, 300 gramů vaječných nudlí, 170 gramů zelí, arašídový olej a chilli papričku.

Maso budete marinovat ve směsi, kterou připravíte ze stroužku česneku, lžíce sójové omáčky, lžíce rýžového vína, cukru, lžičky strouhaného zázvoru a 2 lžiček kukuřičného škrobu.

Na závěr pak budete potřebovat ještě 2 lžíce ústřicové omáčky, 200 mililitrů vývaru, lžíci sójové omáčky a 2 lžičky kukuřičného škrobu. Z těchto ingrediencí připravíte hustou směs, kterou nakonec s pokrmem smícháte.

Jednoduchý postup

Maso zbavte tuku a nakrájejte ho na velmi tenké plátky. Přidejte k němu na plátky pokrájený česnek a zalijte ho marinádou. Takto připravené ho nechte alespoň 2 hodiny odležet.

Uvařte si nudle, sceďte je a propláchněte studenou vodou. Nakrájejte si na větší kousky zeleninu. Ve woku osmahněte zprudka kousky masa, potom ho vyndejte a do šťávy po něm přidejte zeleninu. Podlijte ji vývarem a nechte podusit.

Poté vraťte do pánve maso, přidejte nudle a omáčku a vše promíchejte. Nudle smažte asi 3 minuty. Chow mein potom naservírujte na talíř a posypte ho nakrájenou jarní cibulkou.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz