Cheeseburgerová polévka: Překvapte své hosty originálním jídlem plným sýru a zeleniny

Zdroj: Shutterstock

Tuhle polévku dělám už mnoho let. Začala jsem jí říkat cheeseburgerová, protože se do ní dávají velmi podobné suroviny, a navíc se jí ideálně s pečivem. Jde o syté jídlo, po kterém už na druhý chod nebudete mít v žaludku místo.

Správný cheeseburger se skládá z pečiva, sýru, hovězího masa a zeleniny. A přesně to také patří do sýrové polévky, kterou připravuji především v podzimním období velmi často.

Sytá a zdravá

Polévka je velmi sytá, takže svůj žaludek zaplníte porcí teplého jídla, zároveň obsahuje díky zelenině mnoho vitamínů. Je ale poměrně kalorická.

Na přípravu cheeseburgerové polévky budete potřebovat 300 gramů hovězího masa, máslo, najemno nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou mrkev, sušenou bazalku, 3 brambory, 3 hrnky kuřecího vývaru, hrnek nastrouhaného čedaru, hrst pokrájených žampionů, půl šálku mléka, špetku soli, zakysanou smetanu, brokolici a jarní cibulku.

Jak na přípravu polévky

V hrnci na středním plamenu dejte smažit mleté maso. Po zhruba 10 minutách ho dejte stranou, v pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm zkaramelizovat cibulku. Na ni přidejte mrkev a krátce ji osmahněte.

Potom vše zalijte vývarem a dejte do něj vařit na kostičky nakrájené brambory. Do polévky dejte koření, houby, v teplém mléce rozpusťte sýr a společně se smetanou vše nalijte do vývaru. Poté přidejte brokolici, kterou jen krátce povařte.

Na závěr vraťte do sýrové polévky maso, vše společně prohřejte a můžete servírovat. Jídlo se zasype nakrájenou jarní cibulkou a podává se s opečenými bulkami.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz