Bramborová kaše nemusí být jen z brambor. Vyzkoušejte rychlovku z chipsů, v chuti nepoznáte rozdíl

Zdroj: Shutterstock.com

Bramborová kaše patří mezi nejčastější přílohy hlavně k masu. Jde o velmi jednoduchý pokrm, k jehož přípravě potřebujete kromě uvařených brambor jen trochu mléka a másla. Věděli jste však, že jde připravit i bez brambor?

Stejně jako u mnoha jiných kulinářských věcí, také u bramborové kaše je možné nahradit některé suroviny za jiné. Místo másla a mléka můžete použít třeba vodu nebo smetanu.

Brambůrky místo brambor

Ale co v případě brambor, které tvoří opravdu podstatnou a důležitou část bramborové kaše? Nutno podotknout, že bramborovou kaši bez brambor prostě udělat nelze. Je však možné použít je v trochu jiné podobě, a to v podobě bramborových lupínků.

Pokud jste právě dostali chuť na mísu krémové bramborové kaše, a nemáte zrovna po ruce brambory nebo nemáte čas je loupat a vařit, díky kreativcům z TikToku si ji i tak můžete doma připravit.

Podle webu Taste of Home budete potřebovat velký sáček chipsů jakékoliv značky a k němu přiměřeně velký hrnec. Do něj nalijte vodu a dejte vařit. Jakmile začne bublat, nasypte do ní brambůrky.

Uvařené lupínky rozmixujte s máslem a mlékem

Brambůrky stačí vařit pár minut, dokud nezměknou. Přitom je můžete pomalu rozmačkávat a míchat, část vody se odpaří. Přebytečnou vodu v cedníku následně sceďte a kašovitou konzistenci chipsů vraťte zpět do hrnce.

Měkké brambůrky rozmačkejte nejlépe pomocí klasického šťouchadla na brambory nebo mixéru, dokud nebudou krémové a nevytvoří pastu. K hmotě poté přidejte další ingredience, které byste použili na přípravu tradiční bramborové kaše, jako je máslo, mléko nebo smetana.

Rychlovka podobná originálu

V posledním kroku podle vlastní chuti osolte a opepřete. Bramborové lupínky bývají samy o sobě dost slané, proto při solení dejte pozor, abyste jí nepoužili moc. Na talíři můžete ještě dozdobit zelenou cibulkou. A je hotovo!

Pravdou je, že textura kaše nebude přesně odpovídat té, kterou připravíte přímo z brambor, ale chuťově bude lupínková verze originálu velmi podobná. Kromě toho ji připravíte jen se zlomkem času a námahy.

Vyzkoušejte i chipsy s příchutí

I když nejspíš nebudete chtít připravovat kaši z bramborových lupínků jako součást hlavního chodu pro své přátele či na slavnostní oběd, v nouzi však může balík chipsů udělat zázraky při přípravě rychlé a chutné večeře.

Navíc zde platí pořekadlo, že představivosti se meze nekladou, takže zkuste zapojit kreativitu a vytvořit varianty s použitím zakysané smetany, cibule nebo třeba nějakého ochucovadla na grilování. A rozhodně nemusíte zůstat ani u klasických solených brambůrek, a sáhnout po jakékoliv příchuti.

Zdroj: tasteofhome.com, southernliving.com, thekitchn.com

Autor: Silvie Grulichová

Přidat na Seznam.cz