Migréna: Není nutné sáhnout po prášcích proti bolesti. Lze ji řešit přírodní cestou

Zdroj: Shutterstock

Každého z nás jistě někdy bolela hlava. Jsou chvíle, kdy pociťujeme jen mírný tlak. Pak jsou ale okamžiky, kdy je bolest výraznější, silnější a také mnohem otravnější. A když se k tomu přidá ještě nevolnost, už se o slovo hlásí migréna.

Měli jste někdy migrénu? Většina lidí minimálně jednou za život ano. Někdo trpí na migrény více, jiný naopak méně. A někdo třeba vůbec, ale to už je opravdu šťastlivec.

Nechcete se dopovat prášky?

Když nás něco bolí, většinou bolest řešíme pomocí léků. Je přece tak jednoduché sáhnout po jedné či dvou tabletkách, které slibují úlevu od bolesti do několika málo minut.

Najdou se mezi námi tací, kteří se ale nechtějí spoléhat na léky plné chemie. Přece jste si nemohli myslet, že léky jsou pro tělo něco dobrého. Byť možná skutečně od bolesti uleví, ale za jakou cenu?

Naštěstí existují i jiné možnosti, jak nepříjemnou migrénu, při které máte hlavu jako střep, či dokonce žaludek jako na vodě, zahnat.

Přírodní pomoc na migrénu

Dříve žádné prášky neměli, a přesto věděli, jak si pomoci od bolesti. Spoléhali se totiž na přírodní produkty – zejména na nejrůznější bylinky.

Na jaké bylinky se tedy můžete spolehnout, když vás začne bolet hlava a dostaví se intenzivní pulzující a nesnesitelná bolest, která migrénu doprovází?

Bazalka

Čerstvá italská bylinka má údajně analgetický účinek, pomáhá stimulovat přirozené procesy v těle a zmírňuje bolest.

Přidejte 3 nebo 4 lístky čerstvé bazalky do šálku vroucí vody a nechte je vařit. Po uvaření čaj pomalu usrkávejte. Případně můžete žvýkat čerstvé lístky bazalky.

Heřmánek

„Heřmánek dokáže zmírnit bolesti hlavy způsobené stresem,“ opěvuje oblíbenou bylinku web countryliving.com.

Heřmánkový čaj může také působit protizánětlivě a pomáhá snižovat svalové křeče. Do hrníčku přidejte dvě čajové lžičky heřmánku, zalijte vodou a nechte minutu louhovat. Pro oslazení můžete přidat trošku medu.

Máta

Málokdo by neznal mátu. Je typická svým svěžím, mentolovým aroma. O mátě byste měli vědět, že je vynikající na různé nemoci včetně migrén a nachlazení.

Zázvor

Zázvor je tropická asijská rostlina. „V rostlinné medicíně se v Číně používá již více než 2000 let,“ doplňuje healthline.com.

Zázvor můžete použít pro přípravu čaje, někdo z něho dělá sirup a ten poté přidává do čaje. Zvládnete-li jeho výraznou chuť, můžete ho žvýkat syrový.

Zdroj: countryliving.com, healthline.com
Autor: Karolína Nezbedová

Přidat na Seznam.cz