Zuppa toscana vás zasytí i zahřeje. Inspirujte se a připravte si tuto krémovou italskou specialitu

Zuppa_Toscana
Zdroj: from my point of view / Shutterstock.com

Velmi populární polévka zuppa toscana je italský pokrm uvařený z klobásy, brambor, kapusty, slaniny a smetany. A dle těch, kteří ji ochutnali, byste ji mohli jíst každý den.

Jak název napovídá, je tato polévka inspirována italskou oblastí Toskánsko. A její příprava je velmi jednoduchá.

Všechno dobré v jednom hrnci

Dle serveru The Modern Proper je zuppa toscana kombinací všeho skvělého jídla v jednom hrnci.

Původní recept vymyslela restaurace Olive Garden, kde je tato polévka také podávána.

Jedná se o kombinaci zeleniny a smetany v takovém vyváženém množství, že vzniká skvělá krémová polévka.

Připravte si Itálii doma

Na přípravu polévky si připravte 1 klobásu, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 velké brambory, 5 plátků slaniny, cca 800 ml kuřecího vývaru, 1 hrníček vody, 3 hrníčky nakrájené kapusty, 1,5 hrníčku smetany, sůl a pepř.

Klobásu nakrájejte na malé kousky a opečte ji v hrnci tak, aby se zbavila svého tuku. Následně přidejte cibuli, česnek, brambory nakrájené na plátky a pár minut restujte.

Směs zalijte vývarem a nechte přejít varem. Poté snižte teplotu a vařte, dokud brambory nezměknou.

Nakonec přidáte nakrájenou slaninu, kapustu, smetanu a dochutíte kořením.

Italsko-česká varianta

Pokud byste raději polévku trochu počeštili a zároveň zanechali její italský nádech, přinášíme vám ještě druhou variantu receptu.

Na něj již bude potřeba více ingrediencí, a to 70 g cibule, 50 g bresaoly, 300 g brambor, 70 g celeru, 200 g hovězího masa, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku tymiánu, 800 ml zeleninového vývaru, 80 g kapusty, 1 stroužek česneku, 70 ml sójové smetany, sůl a pepř.

Na jedné lžíci olivového oleje osmažte cibuli, nakrájenou bresaolu, hovězí maso, papriku, tymián, sůl a pepř.

Vše zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory a celer. Jakmile brambory změknou, přidejte do hrnce nakrájenou kapustu, česnek a sójovou smetanu.

Vařte ještě přibližně 7 minut a skvělá polévka je hotová. Přejeme vám dobrou chuť a budeme rádi.

Zdroj: Tastes Netter from Scratch, The Modern Proper, Lidovky

Autor: Soňa Jiroutová

Přidat na Seznam.cz