Balkánská kuchyně: Kotlík, kde jsou smíchány různé kultury. Takto vypadá ta pravá gurmánská verze
Světové kuchyně

Balkánská kuchyně: Kotlík, kde jsou smíchány různé kultury. Takto vypadá ta pravá gurmánská verze

Balkán obývají lidé, kteří žijí své životy s celou řadou potěšení a k těmto potěšením patří i gurmánské zážitky. To nejtypičtější, co tato kuchyně nabízí, je velké množství kořeněného, grilovaného masa podávaného s rozmanitým výběrem […]

Divle Obruk: Turecký sýr zraje 5 měsíců v kožených vacích. Bakterie z jeskyně se postarají o červené odlesky
Mléčné výrobky

Divle Obruk: Turecký sýr zraje 5 měsíců v kožených vacích. Bakterie z jeskyně se postarají o červené odlesky

V polosuché stepi ztracené ve středním Turecku, která je součástí Anatolské náhorní plošiny, přežívá poslední hrstka kočovných pastevců, kteří stojí za výrobou místní speciality, kterou je vzácný zrající sýr DIVLE OBRUK. Výroba, která je stejná […]