Velikonočního beránka dělá každý trochu jinak. Tenhle recept mě naučila moje babička
Recepty

Velikonočního beránka dělá každý trochu jinak. Tenhle recept mě naučila moje babička

Velikonočního beránka peče na svátky mnoho domácností. Já jsem se naučila recept od své babičky a dělám moučník už několikátým rokem. Vždy nám nějaký čas zdobí sváteční stůl a nakonec si na něm pochutnáme. Původně […]

Velikonoční jidáše: Sladká pochoutka s medem a mandlemi symbolizuje zradu Ježíše
Recepty

Velikonoční jidáše: Sladká pochoutka s medem a mandlemi symbolizuje zradu Ježíše

Jidáše jsou symbolem zdraví, plodnosti a hojnosti. I proto se nejčastěji dělají právě jako velikonoční pečivo. Jde o sladkou pochoutku, která se hned po dopečení potírá medem. Připravte si je letos doma i vy. Jidáše […]

Foie gras: Ve Francii lahůdka, v USA zakázané jídlo
Maso

Foie gras: Ve Francii lahůdka, v USA zakázané jídlo

Foie gras je francouzská delikatesa z kachních nebo husích jater. Pokrm je považován za skutečnou lahůdku, mnoho lidí ho ale vnímá jako velmi kontroverzní. Drůbež se totiž speciálně vykrmuje, aby měla extrémně tučná játra. Tučných […]

Připravte si domácí směs koření na steak. Dejte masu chuť podle svých představ
Bylinky a rostlinky

Připravte si domácí směs koření na steak. Dejte masu chuť podle svých představ

Připravit kvalitní steak se na první pokus nepodaří každému. Když se ale naučíte s masem správně pracovat, zbývá už jenom vybrat vhodné koření a vznikne vám pochoutka, kterou si zamiluje každý. Právě koření ale někdy […]

Několik hodin před vařením vyndejte vajíčka z lednice. Ta míchaná dělejte ve vodní lázni
Celebrity

Několik hodin před vařením vyndejte vajíčka z lednice. Ta míchaná dělejte ve vodní lázni

Vajíčka se dají připravit na mnoho způsobů. Většina z vás má nejspíš za to, že na tom není nic složitého. Přitom ale mnohdy děláme zásadní chyby, kvůli kterým pak vejce nejsou tak naměkko nebo natvrdo, […]

Kupovaný bujon v kostce je plný konzervantů. Připravte si ho raději doma
Koření a dochucovadla

Kupovaný bujon v kostce je plný konzervantů. Připravte si ho raději doma

Bujon v kostkách je potravina, kterou máme doma všichni. Používá se především do polévek, někdy se ale také přidává do omáček a dalších pokrmů. Jde v podstatě o rychlejší způsob, jak jídlům dodat chuť, které […]