Masečník kulovitý: velmi vzácná jarní houba, jejíž nález by přepsal atlasy hub
Bylinky a rostlinky

Masečník kulovitý: velmi vzácná jarní houba, jejíž nález by přepsal atlasy hub

Masečník kulovitý je jedlá jarní houba, která nebyla na českém území nalezena několik desetiletí. Kdo ji tedy najde, najde poklad. Původ masečníku Masečník kulovitý roste v Evropě, Asii i Severní Americe. V 19. století byl objeven i […]

Finská kuchyně: tradiční pokrmy z drsného severu Evropy
Světové kuchyně

Finská kuchyně: tradiční pokrmy z drsného severu Evropy

Finská kuchyně nepatří v České republice k nejznámějším. Přesto jsou jídla z této skandinávské země v mnoha ohledech zajímavá. Původ finské kuchyně Finská kuchyně není úplně specifická, protože z geografických i historických důvodů má mnoho společného s kuchyněmi ve Švédsku a […]

Knäckebrot - křupavý chléb
Pečivo a těstoviny

Knäckebrot: křupavý chléb jako zdravější alternativa bílého pečiva

Knäckebrot je křupavý chléb původem ze Skandinávie, který je trvanlivý a navíc se může jednat o zajímavou součást zdravého životního stylu. Zkuste ho tedy zařadit i do svého jídelníčku. Původ knäckebrotu Ve Švédsku se knäckebrot […]