Zdravá alternativa červeného masa: Pštrosí maso obsahuje málo tuku a uvaříte z něj téměř vše
Maso

Zdravá alternativa červeného masa: Pštrosí maso obsahuje málo tuku a uvaříte z něj téměř vše

Pštrosí maso, v některých částech světa nespravedlivě opomíjené, chutí a strukturou připomíná maso drůbeží a je univerzální alternativou k tradičním červeným masům. Má také velmi dobré nutriční hodnoty. Pštros je velký nelétavý pták, dosahující hmotnosti […]

Červené maso jako viník civilizačních onemocnění. Podle některých vědců urychluje stárnutí
Maso

Červené maso jako viník civilizačních onemocnění. Podle některých vědců urychluje stárnutí

Na červené maso se často ukazuje jako na viníka civilizačních onemocnění a mnoho stravovacích plánů ho úplně vyřazuje. Mezi nejzávažnější podezření patří i to, že zrychluje stárnutí lidských buněk. Znepokojující zjištění Studie, kterou vedl tým […]

Jaké potraviny mohou způsobit zácpu? Bohužel ty, co jíme denně
Zdraví

Jaké potraviny mohou způsobit zácpu? Bohužel ty, co jíme denně

Ačkoli se o tom příliš nemluví a jen málokdo by se s tímto problémem svěřil kamarádovi, zácpa představuje běžný zdravotní problém, se kterým se minimálně jednou setkal asi úplně každý. Jako zácpa je definován stav, […]