Na vymačkávání citronu starým způsobem zapomeňte. Vezměte si na pomoc špejli
Rady a tipy

Na vymačkávání citronu starým způsobem zapomeňte. Vezměte si na pomoc špejli

Šťávu z čerstvého citronu jsme si zvykli přidávat do čaje i do osvěžující limonády. Citrony jsou i skvělou přísadou při vaření nebo třeba při pečení. Mít je doma po ruce se určitě vyplatí a každé správné […]

Dýňové pyré nezavařujte. Mohlo by způsobit botulismus
Rady a tipy

Dýňové pyré nezavařujte. Mohlo by způsobit botulismus

Koncem srpna odstartovala dýňová sezona. Mnozí se již nemohli dočkat, až začnou ze svých zahrádek sklízet první (zpravidla oranžové) plody dorůstající různorodých velikostí. Sezona dýní je obdobím, kdy se doma začínáme vítat s podzimem, a zároveň […]

Krémový vajíčkový salát je ověřenou klasikou, jehož příprava vám nezabere ani 10 minut
Rady a tipy

Krémový vajíčkový salát je ověřenou klasikou, jehož příprava vám nezabere ani 10 minut

Když vás čeká návštěva a je potřeba připravit jídlo na zahradní grilovačku, piknik či rodinnou oslavu, jedním z nejoblíbenějších a nejvděčnějších receptů je vaječný salát. Jak docílit, aby byl krásně krémový a všichni vám ho jen […]

Při vaření k bramborám přidejte ocet. Už nikdy nebudou rozbředlé
Rady a tipy

Při vaření k bramborám přidejte ocet. Už nikdy nebudou rozbředlé

Není nic horšího, než když vám z bramborového salátu vznikne v ústech kašovitá hmota. Pokud s přípravou brambor bojujete, zkuste do hrnce s vodou přidat trochu octa. Typy brambor                                    Brambory jsou při vaření univerzální surovinou. Lze je […]

Podzim ve znamení štrúdlu. Jakým chybám se při pečení jablečného závinu vyvarovat, aby byl dokonalý?
Rady a tipy

Podzim ve znamení štrúdlu. Jakým chybám se při pečení jablečného závinu vyvarovat, aby byl dokonalý?

Podzim se kvapem blíží a s ním i úroda jablek. A kde je použít? No přece v jablečném závinu, který miluje snad každý. Existuje několik tipů, jak tento oblíbený dezert dovést k dokonalosti. Štrúdl, jak se také říká […]

Proč je důležité, abyste hovězí svíčkovou zavazovali? Propečte maso jako profík
Rady a tipy

Proč je důležité, abyste hovězí svíčkovou zavazovali? Propečte maso jako profík

Hovězí svíčková je jedním z nejžádanějších kusů hovězího masa a také jedním z těch nejdražších. Když už si tedy dopřejete pravou svíčkovou, je důležité se ujistit, že je správně připravená. A v tom vám pomůže také […]

Používejte topinkovač správně, jinak se křupavých topinek nedočkáte
Rady a tipy

Používejte topinkovač správně, jinak se křupavých topinek nedočkáte

Opékání chleba není žádná novota. Lidé opékají chléb již od římských dob, ačkoli je pravda, že dříve k tomu využívali otevřený oheň, zatímco my dnes sáhneme po podstatně pohodlnější variantě v podobě topinkovače. Topinkovač bychom dnes našli […]