Proč byste měli začít vařit vajíčka s citronem? Zkuste to, výsledek vám usnadní práci při jejich oloupávání

Zdroj: Shutterstock

Citron rozhodně nemusí sloužit jen do čaje. Spoléháme na něho jako na zdroj důležitého vitamínu C. Ochucujeme s ním saláty, podáváme ho k rybě, nesmí nám chybět jako přísada do moučníků.

Využití citronu v domácnosti ale sahá dále nežli jen do receptů. Je tu například dobrý důvod, proč byste odteď měli začít vařit vejce s citronem. Pokud jste o tomto nápadu nikdy předtím neslyšeli, v článku vám vysvětlíme, co tenhle trik dovede.

Až budete vařit vajíčka, přidejte k nim citron

Určitě i vám už se někdy stalo, že jste vařili vajíčka a ta vám během vaření popraskala. Sice to není kdovíjaká tragédie, ale přece jen by bylo lepší vědět, jak tomu předcházet.

Web Bydlíme útulně radí potřít vajíčka rozpůleným citronem. Stejně tak zafunguje, když vymačkáte šťávu z citronu přímo do vody, ve které budete vejce vařit. Vajíčka vám pak půjdou i lépe oloupat.

Nejenže vám vajíčka nepopraskají, ale pro citronovou vodu, v níž se vejce vařila, najdete ještě jedno využití: zalijte s ní květiny, ty totiž vstřebají potřebné živiny.

Udržte citron šťavnatý, dá vám více šťávy

Nejen pro fígl s vařenými vejci, ale i pro případ, kdy si budete chtít přidat citronovou šťávu třeba do čaje, se hodí vědět, jak ho udržet co možná nejdéle čerstvý.

Jen z čerstvého citronu totiž dokážete vymačkat co možná nejvíce šťávy. „Když chcete, aby zůstaly hodně šťavnaté a nevysychaly, uchovávejte v uzavřené sklenici s vodou. Pak z nich dostanete až dvakrát více šťávy než obvykle,“ radí web Pro ženy.

Zdroj: bydlimeutulne.cz, heky.cz, zeny.iprima.cz, prozeny.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz