Mini koblížky z jogurtového těsta i obalené ve skořici. Ty musíte ochutnat

Zdroj: Shutterstock.com

Jsou sladké, měkoučké, roztomilé a hříšně sladké – přesně tak lze popsat mini koblížky. Kdo by je neměl rád! Je to sladká dobrota, na které si dokážou pochutnat malí i velcí.


Také máte rádi koblihy? My vám dnes nechceme dělat chutě na ty klasické, naopak! Chceme vás inspirovat k přípravě domácích mini koblížků. Jsou stejně tak dobré, že si je zkrátka okamžitě zamilujete – jako jejich velké brášky.

Zkuste mini koblížky obalované v cukru a skořici

Na tuhle neodolatelně slaďoučkou laskominu budete potřebovat 500 gramů mouky, 300 ml mléka, 2 žloutky, špetku soli, 50 gramů másla, pytlík sušeného droždí, 4 polévkové lžíce krupicového cukru, olej na smažení a mouku na podsypání. 

Na obalování sladkých koblížků ještě potřebujete 150 gramů moučkového cukru, jeden balíček vanilkového cukru a dva pytlíčky skořicového cukru.

V misce smíchejte všechny suroviny na těsto. Pokud máte možnost využít robota, určitě tak učiňte – usnadníte si práci. Těsto poté nechte hodinu kynout na teplém místě. Poté pomoučete pracovní plochu, z těsta vyválejte asi 1,5 cm silnou placku a z placky poté vykrajujte malá kolečka. Ta nechte ještě 20 minut kynout.

Nakynutá kolečka poté smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené koblížky nechte minutu vychladnout a poté je obalte ve směsi moučkového, vanilkového a skořicového cukru.

Ochutnejte mini koblížky z jogurtového těsta

Chuťově vynikající jsou také minikoblížky připravené z jogurtového těsta. Jejich příprava není o nic složitější, navíc mají i tu výhodu, že těsto nemusíte nechávat kynout.

Na jejich přípravu podle webu Čarujeme potřebujete 180 g bílého jogurtu, dvě lžíce cukru, balení vanilkového cukru, jedno vajíčko, 200 g hladké mouky, půlku balíčku prášku do pečiva a špetku soli.

Všechny suroviny v misce smíchejte a vypracujte hladké těsto. V hrnci nechte rozpálit olej, do kterého poté opatrně vhazujte malé kousky těsta. Mini koblížky osmažte z obou stran dozlatova, po usmažení je nechte chvíli stát na utěrce, která vsákne přebytečný olej.

Zdroj: primainspirace.cz, carujeme.cz, erecepty.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz