Kapustové chipsy vás mile překvapí. Jsou jednoduché na přípravu a chutnají báječně

Zdroj: Shutterstock

Pokud se chcete stavovat zdravě, ale zároveň rádi mlsáte, pak pro vás máme skvělý tip, jak si dopřát něco dobrého na zub a přitom tolik nehřešit.

Většinu z nás především večer honí mlsná. Při sledování televize chceme mlsat něco dobrého. Zároveň se ale stále více lidí snaží stravovat zdravěji. Lze to skloubit? Ano! Zkuste si připravit kapustové chipsy.

Zeleninové chipsy z kapusty vás mile překvapí

Pokud vás už na první dobrou odradila představa, že byste si měli pochutnat na chipsech z kapusty, dejte jim šanci. Kapustové chipsy vás totiž mile překvapí, a to nejen svou chutí, ale také jednoduchostí na přípravu.

Na jejich přípravu totiž kromě kapusty nepotřebujete nic víc než trochu olivového oleje, sůl a koření dle vlastního výběru. A pokud patříte k lidem, kteří rádi mlsají a chtějí si zároveň udržet štíhlou figuru, pak si je zkrátka musíte zamilovat.

Připravte si chipsy z kapusty

Na přípravu této dobroty budete potřebovat kapustu, kdy si můžete dle vlastních preferencí vybrat kapustu zelenou či fialovou. Dále také olivový olej, sůl a koření dle vlastní chuti.

Příprava kapustových chipsů začíná tím, že si předehřejte troubu na 120 stupňů. Kapustu si natrháte na menší kousky a vložíte je do mísy. Okořeňte ji solí nebo vybraným kořením a zakápněte ji troškou oleje – s olejem to nemusíte přehánět, stačí ho opravdu malé množství. Kapustu v misce promíchejte tak, aby se koření dostalo na všechny kousky.

Plátky kapusty obalené v oleji a koření vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a ten vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 10 minut, poté listy kapusty otočte, nechte v troubě ještě dvě minuty a vyndejte. Během pečení kapustu v troubě hlídejte, snadno se spálí a bylo by po dobrotě. Chipsy chutnají ze všeho nejlépe hned poté, co je vyndáte z trouby a necháte vychladnout.

Zkusit je můžete i se sýrem

Pokud patříte mezi milovníky sýra, zkuste si připravit pečené kapustové chipsy se sýrem, který tohle mlsání povýší na úplně jinou úroveň. Ke kapustě se skvěle hodí třeba parmezán, použít ale můžete i kterýkoli jiný oblíbený sýr.

Postup je podobný jako ve výše zmíněném případě. Kapustu natrhejte na kousky, obalte v oleji a koření dle vlastní chuti a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté ještě každý plátek kapusty posypte trochou sýra a vložte do trouby. Při pečení nemusíte otáčet.

Zdroj: recepty.cz, nejfit.cz, jimejinak.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz