Hrnečkové domácí knedlíky: Hodí se k omáčkám i k masu se zelím

Zdroj: Shutterstock

Houskové knedlíky se u nás v rodině konzumují poměrně často. Moji blízcí jsou milovníky omáček, s radostí si ale pochutnají také na masu se zelím. Upřímně si ale myslím, že nejvíce na jídle vždy ocení knedlíky. Dělám je totiž vždy domácí.

Kupovaný knedlík jsme neměli už hodně dlouho. Mnoho lidí si myslí, že jsou ty domácí na přípravu náročné, ve skutečnosti je ale opak pravdou. A navíc je dělám hrnečkovou metodou, takže se nemusím ani složitě vážit s ingrediencemi.

Bylinky nesmí chybět

Ať už připravuji knedlík k omáčce, nebo k masu se zelím, snažím se, aby nebyl úplně obyčejný. Do těsta přidávám bylinky, které chuť pokrmu výrazně změní.

Vyzkoušejte si tyhle hrnečkové knedlíky doma i vy. Potřebovat budete jen 2 hrnky hrubé mouky, 2 hrnky mléka, 4 rohlíky, 4 vajíčka, sůl, pepř, petrželku a sádlo na vymazání hrnků. Přidat můžete i libeček nebo nasekaný medvědí česnek.

Jak na přípravu knedlíků

Mouku smíchejte s mlékem a se žloutky. Přidejte nasekanou petrželku (a další bylinky), vše osolte a opepřete. Poté do těsta přidejte na kostičky pokrájené rohlíky.

Několik hrnečků vymažte sádlem a naplňte je těstem. Potom je postavte do hrnce s vařící vodou. Ta by měla sahat asi do poloviny hrnečků. Hrnec zakryjte pokličkou a nechte knedlíky vařit asi 30 minut.

Vyklopit by díky vymazání měly jít snadno. Pak už je stačí jen pokrájet na kolečka a servírovat k vašemu oblíbenému jídlu. Uvidíte, že jakmile je jednou vyzkoušíte, nebudete už houskové knedlíky z obchodu kupovat.

Zdroj: Autorský recept

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz