Epická BBQ omáčka Jamieho Olivera povznese vaše grilované maso do výšin

Zdroj: Shutterstock

Jen málokdo by někdy neslyšel jméno Jamie Oliver. Oblíbený a známý kuchař, kterého jsme mohli vídat v televizních pořadech o vaření, má na svém kontě i několik kuchařek. Kromě postu kuchaře, který se v kuchyni pohybuje jako ryba ve vodě, si také může připsat status moderátora a podnikatele v oblasti gastronomie.

Kuchař původem z Anglie je pro mnoho lidí inspirací, pokud jde o vaření. A to nejen ve světě, ale i tady u nás mnohdy sáhneme po jeho odzkoušeném receptu. I my vám proto jeden přinášíme – konkrétně recept na BBQ omáčku Jamieho Olivera, kterou rozhodně musíte vyzkoušet.

BBQ omáčka podle Jamieho Olivera

Grilovací sezona se možná blíží ke svému finále, což ale rozhodně neznamená, že si s chutí něco grilovaného nedopřejeme i potom.

Vyplatí se proto mít v rukávu hotové eso, a to v podobě epické BBQ omáčky pocházející z rukou oblíbence Jamieho Olivera.

Tahle omáčka si vás získá hned po prvním soustu. Ucítíte v ní všechny suroviny, které obsahuje, a to v dokonalém poměru. Zkusíte si ji doma připravit?

Připravte si tu nejlepší BBQ omáčku

Pokud se rozhodnete vyzkoušet společně s námi BBQ omáčku od Jamieho, pak si připravte následující ingredience:

  • 3 lžíce vinného octa
  • 50 gramů třtinového cukru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 menší cibuli
  • balzamikový ocet
  • 120 ml kečupu
  • 60 ml rumu
  • kousek čerstvého zázvoru
  • polévkovou lžíci dijonské hořčice
  • polévkovou lžíci worchestru

Začněte tím, že si oloupete a utřete česnek. Kousek zázvoru nastrouhejte najemno a společně s česnekem ho vložte do menšího hrnce. Přidejte všechny zbylé ingredience, zalijte je 80 ml vody a směs dejte vařit.

Nechte všechny suroviny za občasného promíchání probublávat. Vařte cca půl hodiny, směs by vám mezitím měla krásně zhoustnout. Poté vše projeďte tyčovým mixérem a rozmixujte dohladka.

Zdroj: Youtube.com, jamieoliver.com, tfrecipes.com

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz
  •  
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •