Láká vás rychlý úbytek váhy? Zkuste 5denní jablečnou dietu

Zdroj: Shutterstock.com

Jsou situace, ve kterých se chceme cítit opravdu dobře. Chceme si připadat atraktivní a přitažliví. A často si přejeme, abychom vypadali skvěle třeba v šatech. Proto hledáme způsob, jak v krátkém čase shodit nějaké to kilo. 

Možná i vy máte před dovolenou a chcete se zbavit pár kil, aby vám to slušelo v  plavkách. Nebo jdete kamarádce na svatbu a šaty, které si chcete vzít na sebe, nekompromisně odhalí každý nedostatek. Ať už je váš cíl pro zhubnutí v krátkém čase jakýkoli, k dosažení výsledku vám může pomoci pětidenní jablečná dieta. 

Co je jablečná dieta? 

„Jablečná dieta je 5denní dietní plán, kde hlavní část vašich jídel budou tvořit jablka,“ popisuje princip diety stylecraze.com.  

Proč právě jablka? Hlavním důvodem je, že jsou bohatá na minerály, vitaminy a vlákninu a mají také velmi málo kalorií. 

Mimo jiné u mnoha lidí fungují jablka jako přírodní projímadlo. Nelze jim upřít ani fakt, že jsou výživná a prospěšná pro nervový systém. 

Jak dieta funguje? 

Jde o nízkokalorický dietní plán, který spočívá v tom, že jíte jablka ke každému jídlu: obědu, snídani i večeři. Před každým jídlem musíte sníst jedno větší jablko. 

„Tato dieta udržuje váš denní příjem kalorií nízký na přibližně 1200 kaloriích za den,“ doplňuje důležitou informaci dailyhealthinfo.com.  

Vláknina v jablku se váže na molekuly tuku a brání tak jeho vstřebávání. Tuk vázaný na vlákninu je pak tělem přímo vylučován. Jablka také způsobí, že se budete po delší dobu cítit plnější. 

Jídelníček den za dnem 

„První den by se měla konzumovat pouze jablka a tekutiny,“ popisuje začátek stravovacího plánu na pět dní emozzy.com

Následující dny si můžete jídelníček poskládat tak, abyste splnili omezený počet kalorií (1200), přičemž před každým jídlem musíte sníst jedno ideálně větší jablko. 

Pokud jste zvyklí cvičit, což podporuje hubnutí, během těchto pěti dní byste měli cvičení omezit a vybírat si jen lehkou aktivitu. Nebo cvičení vynechte úplně. 

Jaké další potraviny můžete jíst? 

Libové proteiny – drůbež, ryby, vejce, libové hovězí maso a tofu. Do jídelníčku můžete od druhého do pátého dne zařadit i další druhy ovoce – grapefruit, meloun, banány, hrušky, borůvky, jahody, rajčata, listovou zeleninu, ananas, mango, brokolici, lesní plody a jiné. 

„S mírou můžete konzumovat nízkotučné mléčné výrobky,“ radí fitwirr.com. Patří sem jogurty nebo třeba tvarohy a sýry.  

Nejdůležitější je dodržet omezený počet kalorií a před každým jídlem sníst jablko. Pamatujte, že i jablka se započítávají do denního kalorického příjmu. Na to myslete při plánování svého jídelníčku. 

Zdroj: stylecraze.com, dailyhealthinfo.com, emozzy.com, fitwirr.com 

Autor: Karolína Nezbedová 

Přidat na Seznam.cz