Jackie Chan začal podnikat v kavárenství. I jiné hvězdy povýšily svou lásku ke kávě na další úroveň

Zdroj: Shutterstock

Káva je nedílnou součástí života mnoha lidí a celebrity nejsou výjimkou. Některé známé osobnosti svoji kávovou vášeň využily v podnikání, nebo dokonce v pomoci potřebným.

Jackie Chan založil kavárenský řetězec

Chan se pustil také do obchodu s kávou. Jak tehdy informoval server Business of Cinema, otevřel první provozovnu Jackie Chan’s Java Coffee na Filipínách a tato provozovna měla být první v řetězci, který měl zahrnovat také prodejny v Singapuru, Hongkongu a Číně.

Chan vyjádřil naději, že jeho káva, stejně jako jeho filmy, by mohla překročit mezinárodní hranice. „Káva je také sama o sobě jazykem,“ vysvětlil podle Mashed. „Když se díváte na mé filmy, vybaví se vám Jackie Chan. Doufám, že když budete pít kávu, budete také myslet na Jackieho Chana.“

Řetězec se zřejmě nerozjel v takové míře, v jakou Chan a jeho investoři doufali, podle časopisu Eater v roce 2015 několik provozoven řetězce stále fungovalo, v současnosti však není jejich stav znám.  

Hugh Jackman pomáhá chudým pěstitelům

Mezi známými osobnostmi najdete mnoho milovníků kávy. Někteří se svoji vášeň snaží přetavit do pomoci druhým. Kávu a charitu se rozhodl propojit herec Hugh Jackman.

V rozhovoru pro CNN Jackman vysvětlil, jak ho cesta do Etiopie, kde natáčel dokumentární film o aktivitách organizace World Vision v rozvojovém světě, přivedla k založení vlastního kávového podniku Laughing Man Coffee Company.

Po setkání s etiopským pěstitelem kávy jménem Dukale si Jackman uvědomil, že „nákup fairtradové kávy“ přímo od drobných pěstitelů „jim umožňuje skutečně si vytvořit živobytí, díky němuž mohou zabezpečit sebe a své rodiny, a to nejen teď, nejen tento týden, tento rok, ale i pro další generace…“.

Leonardo DiCaprio spojil kávu a charitu

Pozadu nezůstal ani společensky velmi aktivní Leonardo DiCaprio. V roce 2012 uzavřel partnerství s kávovou společností La Colombe.

Nová odrůda, která obsahuje „polodivokou, udržitelně pěstovanou dědičnou kávu z hor na Haiti“, dostala název Lyon. Výtěžek z prodeje této kávy byl určen na financování akcí podporovaných hercovou Nadací Leonarda DiCapria. 

Britney Spears vytvořila kávový parfém

Britney Spears nejenže ráda pije kávu, ale také si užívá její vůni. To se ukázalo, když představila nový přírůstek do své řady parfémů, informovala Elle.

Private Show, kterou Spears popsala jako „povznášející, sexy vůni“, kombinuje vůně jejích tří oblíbených věcí: mexického dezertu známého jako dulce de leche, bílých květin a ledové kávy.

Zdroj: Business of Cinema, Eater, Mashed, CNN, New York Post, Elle

Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz